'Hayır kampanyası yürütenler baskı oluşturuyor'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Hayır kampanyası yürüten başta terör örgütleri olmak üzere siyasi partiler, Alevi vatandaşlarımızın 'Evet diyorum' cümlesinden sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturuyor." dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'ndeki CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yeğeni Emel Duran'ın evinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Çalık, burada yaptığı konuşmada, Alevi muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a referandum sürecinde "evet" diyerek destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
Herkesin kendi görüş ve düşüncelerini açık ifade edebileceği bir Türkiye'nin olduğunu aktaran Çalık, "Hayır kampanyası yürüten başta terör örgütleri olmak üzere siyasi partiler, bugün Alevi vatandaşlarımızın 'ben evet diyorum' cümlesinden sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturuyorlar. Muhtarlarımıza 'sen bu açıklamayı nasıl yaptın' diyerek, baskı oluşturmaya çalışanları biliyoruz." diye konuştu.

Kutuplaşmanın olmadığı, birliğin ve kardeşliğin var olduğu bir Türkiye tasavvur ettiklerini aktaran Çalık, "Terör örgütlerinin karşısında dik duracak ve Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen güçlere karşı dimdik duracak bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bunun için sizlerin söylediği 'evet' bu anlamda çok önemli. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın kime oy verdin diye sormadan, hizmetlerimizi her bölgeye götürüyoruz." ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yeğeni Emel Duran ise "Bu parti meselesi değil, ülkemizin birlik ve beraberliği için, bölünmemesi için eşimi destekliyorum ve evet diyorum." şeklinde konuştu.