CHP'li Lütfü Savaş'ın zaferini ilan ettiği Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçlarına itirazı sonuçlanmadı. Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin aradaki oy farkının 3 bin 889 olduğu belirterek 15 ilçede seçime itiraz ettiklerini söylerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin 4 bin 660 oy farkıyla seçimi kazandıklarını söyledi.
Dün seçim bürosu önünde partililere yaptığı konuşmayı Facebook sayfasından paylaşan Sadullah Ergin, Ak Parti'nin Hatay'ın 15 ilçesinin 11'inde galip çıktığını belirtirken, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'nde de açık ara Ak Parti'nin iktidar olduğunu söyledi.
OY FARKI 3 BİN 889
Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimleri ile ilgili gazetelerde ve televizyonlarda yer alan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ileri süren Sadullah Ergin, şöyle konuştu:
"Şu anda Hatay İl Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu rakama göre itirazlar öncesi 3 bin 889 fark var. 950 bin seçmen olan Hatay'da şu andaki fark bu. İlçelerde arkadaşlarımızın tespit etmiş olduğu önemli yanlışlıklar, usulsüzlükler var. Bunlar itirazen seçim kurullarına götürüldü. 15 ilçemizde arkadaşlarımız, hukukçularımız itirazlarını yaptılar. Bu seçim kurullarının incelemesinden sonra, yanlışlar, usulsüzlükler giderildikten sonra ortaya çıkacak tabloyu beraberce izleyeceğiz. Bu itirazların sonucu bugün yarın bir kaç gün içerisinde il içerisindeki ayağı biter. Ama her halükarda Ankara'ya Yüksek Seçim Kurulu'na gitme ihtimali var. Onun için bir hafta 10 gün kadar bu süreçler devam edecek. "
CHP'li TEKİN: HATAYLILAR GEREĞİNİ YAPTI
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da Hatay'a geldi. Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın da katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, seçimi 4 bin 660 oy farkıyla kazandıklarını belirterek şunları söyledi:
"CHP'nin en temel projesi kritik Hatay, bugün geçmiş dönemlere baktığımızda barışın sembolü olmuş bir ilde, bir barış sürecinin bozulması için burada her türlü rezalet yaşandı. Buna rağmen sağduyulu Hataylılar gereğini yaptı ve CHP Başkan adayımız 4 bin 660 oy farkla seçimi kazanmıştır. Hatta arkadaşlarımızın bir kısmının itirazlarına rağmen sayılmış olsa 10-12 bin civarına çıkacağını ifade ediyorlar. Biz Hataylıları bu davranışından dolayı kutluyoruz. Hatay'da milli irade tecelli etmiştir. Milli iradeye devlet baskısıyla değiştirmek için ciddi çaba sarf edilmiştir, nafile tabi burada da başarılı olamamıştır."
KEDİ İÇİN AĞIR SÖZLER
Gürsel Tekin, son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın seçim günündeki elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı 'Trafoya kedi girmiş' açıklamalarına da değinerek, şöyle konuştu:
"Son günlerde Enerji Bakanı, o kabinede daha böyle mülayim davranan, insanların 'daha inançlıdır' dediği bir bakanın demeci var. Kedi şeye girmiş, trafoya. Yav kedi başka bir yerinize girsin. Allah aşkına yav, ayıptır yav, bu ne rezilliktir. Yani en kritik seçim döneminde bütün dünya gözünü Türkiye'ye dikmiş seçime bakıyor, pazar günü. Enerji Bakanı sanki Türkiye çaresiz, niye jeneratör koymuyorsunuz oralara?"
Gürsel Tekin konuşmasının ardından CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın ellerinden tutup havaya kaldırarak başkanlığını kutladı.
3 İLÇEDE OYLAR TEKRAR SAYILIYOR
Öte yandan Ak Parti'nin yapmış olduğu itirazlar bazı seçim kurullarınca reddedilirken, bazılarında da oyla tekrar sayılmaya başladı. Merkez Defne İlçesi ile Altınözü ve Hassa İlçeleri'nde itirazların kabul edildiği ve bu ilçelerdeki 162 bin 349 seçmenin kayıtlı olduğu 593 sandıkta oyların tekrar sayılmaya başlandığı belirtildi.
50 BİN FARKIN OLDUĞU SAMANDAĞ'DA İTİRAZ REDDEDİLDİ
Ak Parti'nin yapmış olduğu itirazlar seçim kurullarında görüşülmeye devam ederken, Samandağ İlçe Seçim kurulu itirazı reddetti. Ak Parti'nin 75 bin 271 seçmenin bulunduğu Samandağ'da itiraz ettiği 260 sandıkta resmi olmayan sonuçlara göre Lütfü Savaş'ın ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Savaş, geçerli 62 bin 473 oyun 54 bin 369'unu alırken, ilçede Sadullah Ergin'e sadece 3 bin 666 oy çıktı. Ayrıca, 20 civarında sandıkta Sadullah Ergin'in 1 oy bile alamadığı belirtildi.
İtirazları değerlendiren Reyhanlı İlçe Seçim Kurulu da saat 10.00'da yaptığı toplantıyla kendisine bağlı Reyhanlı ve Kumlu içelerine yapılan itirazları değerlendirdi. İlk olarak Kumlu'ya yapılan itirazı reddeden kurul, daha sonra Reyhanlı için yapılan itirazı değerlendirdi. Bu çerçevede 15 sandığın oylarını yeniden sayan kurulun, sonuçlarda herhangi bir değişiklik olmaması üzerine diğer sandıkları saymaya gerek görmeyerek Reyhanlı İlçesi sonuçlarına yapılan itirazı da reddetti.

ÖK(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)