MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Ülkenin doğru yönetilebilmesi için seviyeli siyasetçiye ihtiyaç vardır. Basını, iletişimi ve söz hakkını yasaklayan bu iktidar, Türkiye’ye fayda getirmez” dedi.
MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy’un proje tanıtım toplantısına katılan MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’de siyasetin yerlerde süründüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Ne yazık ki ülkemizde yerlerde sürünen bir siyaset vardır. O nedenle bu ülkenin doğru yönetilebilmesi için seviyeli siyasetçiye ihtiyaç vardır. Kültürüne milli ve ahlaki değerlerine sahip çıkan, bel altından vurmayan bir siyasi anlayış egemen olmalıdır. Bugün Türkiye’de gerek televizyonlarda gerekse meydanlarda gördüğünüz gibi siyaseti sandıktan çıkan yönetimlerin, yönetmesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu ülkeyi yönetirken, şehirleri, ilçeleri ve beldeleri yönetirken hukuk çerçevesinde, teamül dediğimiz siyasi geleneklerine bağlı tavırlar sergilenmelidir. Basının, iletişimin, söz hakkının yasaklandığı bir siyasi ortam bu ülkeye fayda getirmez. MHP iktidarı sokakta değil, sandıkta iktidarı değiştirmek isteyen, insan haklarına inanan, milliyetçiliği herkesi kucaklayan bir anlayış gibi gören, etnik milliyetçiliğe karşı olan tavır içindedir. Ülkemizde bir değişim söz konusudur. Osmanlı döneminde, Türkiye Cumhuriyet’inde şimdi olmayan önemli bir kurum ve görev vardı. O zaman şehir mimarları diye adlandırılan kurum kentteki imar çarpıklığını ortadan kaldıran ve güzelliklere yol açan anlayış içinde görev yapıyordu. Şimdi de yerel yönetimler aynı zihniyetle yönetilmelidir.”
MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy ise, Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke ve parti mensuplarının katıldığı proje tanıtım toplantısında seçilmesi halinde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

CZ, OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)