Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın reklam filminde milli bir sembol olan forsu bile istismar ettiğin söyledi.
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın kendi siyasi çıkarları doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı forsunu tahrif ettiği, etnik çağrışımlar yaptığını iddia eden Yusuf Halaçoğlu ''Bunlar her şeyi tahrif etti. Milli hiç bir değer bırakmıyorlar'' dedi. Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Erdoğan'ın reklam filminde Cumhurbaşkanlığı forsunu reklamda sembolize eden bir görüntü koyuluyor. Oradaki forsta gerçekteki yıldızların her biri, tarihte kurulmuş 16  büyük Türk devletlerini teslim ediyor. Ortadaki güneş de Türkiye'yi temsil ediyor. Reklam filminde ise Cumnurbaşkanlığı görünümündeki bu simgeyi başbakan, her bir bölgeden birilerine yıldız getirterek oluşturuyor. Böylece Başbakan aslında forsun sembolize ettiği Türk devletleri aracılığıyla bunu bozarak bölgesel ve etnisiteyi ortaya çıkartıyor. Güneşi de kendi eline alarak sözde bunu oluşturuyor. Türkiye Cumhuriyetini sembolize eden güneş, Tayyip Erdoğan haline getiriyor."
İHSANOĞLU'NUN BABASI KAHİRE'YE ŞAPKA YÜZÜNDEN GİTMEDİ
Halacoğlu Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı, Bünyan ve Tomarza ilçelerindeki seçim çalışmalarına da katıldı.
Halaçoğlu, Sarız'da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babasının hilafet ve şapka kanunundan dolayı ülkeyi terk ettiği yolundaki iddialara yanıt vererek, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babası İhsan Bey, müderrislik için 1924 yılında 22 yaşındaki iken Kahire’ye gitti, şapka kanunu 1925’de, hilafet ise 1928’de kalktı, bu iddiaları ortaya atanların tarihten haberi yok” diye yanıt verdi.