İZMİR’de Aliağa Belediyesi eski Başkanı, eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, CHP’den istifa etti. DSP’den Aliağa Belediye Başkan adayı olan Ülkü, “Onurumu zedelediler, beni yerlerde süründürdüler. 40 yıllık arkadaşlarım benden vazgeçti. Ama seçimi kesin kazanacağım” dedi.
Aliağa’da üç dönem belediye başkanlığı, CHP’den bir dönem milletvekilliği yapan Hakkı Ülkü, Aliağa Belediye Başkanlığı’na DSP’den talip oldu. Pazar günü yapılan toplantılarda Merkez Yönetim Kurulu tarafından adaylığı onaylanan Ülkü, Parti Meclisi üyeleri Muharrem İnce ve Haluk Koç’un kendisini telefonla arayıp aday gösterildiğini bildirmeleri üzerine Aliağa’da CHP İlçe Başkanlığı’nın balkonundan konuşma bile yaptı. Ancak günün ilk saatlerinde Ülkü’nün adaylığı geri çekilip yerine Barış Eroğlu aday yapıldı. Bu gelişme üzerine CHP’den istiefa edip DSP’ye geçen Hakkı Ülkü, şunları söyledi:
“Onurumu zedelediler, beni adeta yerlerde süründürdüler. Önce 'anket' dediler tamam dedik. Anketlerde yüzde 44 çıktım, en yakın rakibim yüzde 27 çıktı. Beş anketin sonucu böyle. Performansta tanınmışlıkta hep ben çıkıyorum. CHP’de beş kişilik seçici kurulda kabul gördüm. Merkez Yönetim Kurulu’nda kabul gördüm. 18 kişi oy birliği ile onayladı. Parti Meclisi’nden çıkacakken ara verildi. Aliağa’daki sermaye kesimleri ve vahşi kapitalizmi uygulayanlar devreye girdi. Aday Barış Eroğlu’nu da yanlarına aldılar. 40 yıllık arkadaşım Alaattin Yüksel eski ilçe başkanı Özlem Hanım’la kavgalı olduğumu söylemiş ve “genç bir aday bulalım' demişler. O entrikalarla adaylığım geri çekildi ve Eroğlu aday oldu. Benim ismim o anda buharlaşıyor. Ben bağımsız aday olacaktım. DSP’den teklif geldi. Burada yüzde 100 seçim kazanacağım.”

ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)