HAKKARİ'de, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, bir ay önce İl Özel İdaresi'ne alınan 20 aracın, onları kullanacak operatör olmadığı gerekçesiyle karla mücadelede kullanılmadığını iddia edip, buna tepki gösterdi.
Şehir Merkezi'ndeki Atatürk heykeli önünde yapılan basın açıklamasına BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, partililer, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar destek verdi. Basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, 3 gündür etkili olan kardan dolayı Hakkari ve merkez köyleri kara gömüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Hakkari afet bölgesi haline geldi. Şemdinli'nin Kayalar Köyü'nde 2 vatandaşımız çığ altında kaldı. Hasta vatandaşlarımız hastaheneye gelemez duruma. Bu durum karşısında karla mücadele etmesi gereken İl Özel İdaresi malesef sınıfta kaldı. İl özel İdaresine aylar öncesinden alınan 20 araç operatör olmadığı gerekçesiyle sahaya çıkarılmadı. Oysaki İl Özel İdaresi saati 160 TL'den araç kiralıyor. Aracınız var ama kiralamaya gidiyorsunuz. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Belediye ise kıt imkanlarla şehir merkezindeki karları temizlemeye çalıştı. Bunu için kurumlaran destek istedi. Ancak hiçbir destek alamadı. Öte yandan Hakkari Valisi'nin bölge halkı ile ilgili tutumu da farklı. Bir vali 'Ben halk ile teröristi ayırmak için buraya geldim' diyorsa, durup düşünmek lazım. Yaşanan son gelişmeler valinin bu tutumu ile ilgili olabilir mi? Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz."
Basın açıklamasına katılan grup, daha sonra dağıldı.