MUŞ merkeze bağlı Konukbekler Beldesi'nde Belediye Başkanlığı'nı Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) adayı 64 yaşındaki Mahmut Subaşı kazandı. HAK-PAR'ın tek Belediye Başkanı olan Subaşı, partisinin Genel Başkanı Kemal Burkay'ı yakından tanımadığını belirterek, "Yavaş yavaş tanışırız inşallah" dedi.
Geçen pazar yapılan yerel seçimlerde Muş merkeze bağlı Konukbekler Beldesi'nde çıkan sonuçlarda bir ilk yaşandı. HAK-PAR'dan Konukbekler Belde Belediye Başkan adayı olan evli ve 8 çocuk babası emekli Mahmut Subaşı, sandıktan çıkan 876 oyla, AK Parti'li ve BDP'li rakiplerini geride bıraktı.
Konukbekler Beldesi'nde dünyaya gelen Mahmut Subaşı, siyasi hayata 1983 yılında SHP ile başladığını, 1990 yılında HEP'in kuruluşunda yer aldığını, daha sonra Avrupa'ya giderek orada çeşitli Kürt derneklerinde çalıştığını anlattı. 2004 yılında Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Mahmut Subaşı, 2006'da KADEP'i (Katılımcı Demokrasi Partisi) kurarak genel başkan yardımcılığı yaptığını anımsattı. Subaşı, KADEP'in teşkilatları tamamlayamadığı için seçime giremediğini bu yüzden istifa ederek HAK-PAR'dan aday olduğunu söyledi.
Molla olduğunu ancak hiç hocalık yapmadığını hep siyasetle uğraştığını kaydeden Mahmut Subaşı, Genel Başkan Kemal Burkay'ın kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi. AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'ın da memleketi olan beldede seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Mahmut Subaşı konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye'de HAK-PAR'dan sadece ben kazandım. Halkın takdiri budur. Demokrasi kültür meselesidir. Bizim halkımız demokrasiyle aşina olacaktır. Kürtlerin sorunarını halledecek başka partilerin olduğunu göstermek istiyoruz. BDP'nin dışında başka partilerle de Kürtlerin sorunu çözülebilir. Biz bunu kanıtlamaya çalışıyoruz."
HAK-PAR'ın Genel Başkanı Kemal Burkay'ı yakından tanımadığını, onun yazdığı, Sezen Aksu'nun bestelediği, 'Bir kedim bile yok' sözleriyle de bilinen 'Gülümse' adlı şiirini okumadığını söyleyen Mahmut Subaşı, "Ben onu bilmiyorum. Kemal beyin özel hayatı ben oralara girmek istemiyorum. Kemal bey biraz şair. Edebi yönü ağır basar. Mütevazi kişiliği var. Yavaş yavaş tanışırız inşallah" dedi.

NK(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)