KAYSERİ’de bilgisi dışında AK Parti üyesi yapılan CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, yaşanan süreçte arkadaşları arasında alay konusu olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkanlığı ile Kayseri Kocasinan İlçe Başkanlığı aleyhine 20'şer bin liralık tazminat davası açtı.
Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne geçen hafta gerekli başvuruyu yaptığını belirten Karacan, "Bu olay siyasi kariyerimi olumsuz etkiledi. 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçiminde parti içerisinde güven ve itibar kaybına uğradım. Bu nedenle belediye meclis üyeliğim tartışılır hale geldi, mağdurum" diye konuştu. 
CHP Kayseri İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karacan, AK Parti Genel Başkanlığı ile yine partinin Kayseri Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden’e 20'şer bin liralık tazminat davası açtı. Kasım 2012’de bilgisi dışında AK Parti’ye üye yapıldığını öğrendiğini ve bu olayın ardından savcılığa gerekli başvuruları yaptığını ifade eden Karacan, gelinen süreçte çevresinde alay konusu olduğunu ve bu durumun psikolojisini bozduğunu iddia etti.
Konuyla ilgili dava dilekçesini Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne teslim ettiğini dile getiren Karacan, "Sorumlular hakkında 20'şer bin liralık manevi tazminat davası açtım. Dava 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2013/612 dosya numarasıyla görülecek. Bu konuda mağdurum ve hakkımı arayacağım" dedi.
AK PARTİLİ BAŞKANLAR CEZA ALMIŞTI
Temmuz ayında Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan konuyla ilgili duruşmada, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile yine partinin Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, 'Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet ederek, CHP'li üyeler ve aralarında memurların da bulunduğu bazı kişileri istemleri dışında üye yazdıkları' gerekçesiyle 1’er yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.