CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, 5-6 Eylül'de yapılacak kurultaydan CHP'nin güçlü bir şekilde çıkacağını söyledi.
CHP İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi ve Birleşik Kamu-İş tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda alternatif tören düzenledi. Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'ndaki törene Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk de katıldı. Anıta çelenk konulması ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, CHP İl Başkanı Halil Furat'ın konuşmasıyla sona erdi.
Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Haberal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ülkenin bugünlere gelişinin temelinin atıldığı bir zafer olduğunu söyledi. Yeni hükümeti değerlendiren Haberal, "Aynası iştir kişinin hiç lafa bakılmaz. Göreceğiz icraatını. Çünkü icraat, iş yapmak önemli. Önemli olan kim olursa olsun hangi hükümet olursa olsun gelir icraatını gösterir. Temenni ederim ki ülkemizin geleceğine katkılar sağlayacak icraatlar yapılsın. Esas takdiri, değerlendirmeyi millet olarak hep beraber yapacağız. Ona göre de kararımızı vereceğiz" diye konuştu.
CHP'nin 5-6 Eylül'de yapacağı olağanüstü kongreyi de değerlendiren Haberal, şöyle konuştu:
"CHP bu ülkeyi kuran bir partidir. İnanıyorum ki ülkemizin geleceği de yine CHP olacaktır. Demokrasiden söz ediyorsak, demokratik ortamda herkes demokratik haklarını kullanır, seçim sonunda da sandık açılır. Kurultayda da gereği yapılacaktır. CHP'de dışarıdan bir takım kişiler kendine göre yorumlar yapıyorlar. CHP aslında bir bütündür. Demokrasinin olduğu yerde mutlaka tartışmalar olur. Eğer bir kurumda yöneticilerle ilgili, onun beraber çalıştığı arkadaşlardan bir değerlendirme gelmiyorsa o kurumda başarı şansı yoktur. CHP'nin yıllarını bilen kişiyim. CHP'de hep demokrasinin bir eseri olarak tartışmalar, değerlendirmeler olur. Tartışmaların olmadığı yerlerde korkalım. Tartışmaların olduğu yerde mutlaka ortaya yeni fikirler yeni eserler çıkar. Onun için hiç kimse merak etmesin. CHP bu kurultaydan da en güçlü bir şekilde çıkacak. Ve ülkemizin geleceği olmaya adaydır CHP. Öyle olması gereklidir, inanıyorum ki öyle olacaktır."

FOTOĞRAFLI