ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yazılı bir açıklama yaptı. Tekin, "Tekin, "Hükümet aylardır milli iradenin adresi olarak işaret ettiği seçim sandığını şimdi milletten kaçırıyor. Her türlü adli ve idari pisliği sandıkla temizleyeceğini söyleyenlerin bugün halktan sandığı kaçırmasına müssaade etmeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklaması şöyle;  "Bugün yalnızca CHP seçmenine değil, 30 Mart'ta sandık başına giden herkese, tüm halkımıza sesleniyorum. Seçime giden günlerde ayyuka çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük atmosferinin, demokrasimizin en temel koşulu olan seçimlere de yansımaması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak var gücümüzle çalıştık, hala da çalışıyoruz. Türkiye, tarihi bir testten geçiyor. Yurttaşlarımız yüzde 90 oranında seçimlere katılarak demokrasi testinden büyük bir başarıyla çıkmıştır. O gün sandığa giden tüm yurttaşlarımızın devletten tek bir beklentisi var: Oyların şeffaf ve hızlı bir şekilde sayılarak sonuçların açıklanması. Son 48 saat içinde yaşananlar hükümetin bu testte sınıfta kaldığını göstermektedir" dedi.

"SANDIĞI GÖSTERENLER SANDIĞI KAÇIRIYOR"

Tekin, "Hükümet aylardır milli iradenin adresi olarak işaret ettiği seçim sandığını şimdi milletten kaçırıyor. Her türlü adli ve idari pisliği sandıkla temizleyeceğini söyleyenlerin bugün halktan sandığı kaçırmasına müssaade etmeyeceğiz. Dünyanın neresinde oy veren seçmen oylarını çöplerde arar? Madem sandık kutsaldir o zaman sandığın namusunu zedelemeyeceksin. Bugün Ankara'da, Antalya'da, Ağrı'da, Üsküdar'da, Yalova'da oylarının peşine düşen yurttaşlar hükümete bir ahlak dersi veriyor. Buradan iradelerine sahip çıkan tüm adaylara ve seçmenlere saygı ve şükranlarımı gönderiyorum.Onlar katılımcı demokrasinin ne olduğunu dosta düşmana gösteriyor. Bu memlekette demokrasi sandık torbasının üstünde yatan seçim görevlileriyle, gece sabaha kadar koridorlarda bekleyen ve sandıklar çalınmasın diye nöbet tutanlarla gelecek" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNE NASIL BAKACAĞIZ?"

Tekin, "Demokrasinin olmazsa olmazlarından biri verilen oyun doğru bir şekilde sayıldığına olan inançtır. Bu inancı bir kere zedelerseniz bunun tamiri mümkün değildir. Rey namustur. Çocuklarımıza bu seçimin adil olduğunu iç rahatlığıyla anlatamıyorsak ortada büyük bir skandal var demektir. Herhangi bir yerde, AKP'nin oyları çalınıp, orada haksız yere bir başka parti kazansa, biz buna da itiraz ederiz. Biz sadece adalet istiyoruz. Seçime güvenmezsek, neye güveneceğiz? Milli iradeye şaibe karışmıştır" dedi.

CHP NE YAPIYOR?

Tekin, "Bu süreçte biz CHP olarak kriz koordinasyon merkezimizde oyunuzun adil bir şekilde sayılması için mücadele etmekteyiz. Bu süreçte yurt çapından gelen her türlü belge ve bilgiyi [email protected] adresinde topluyoruz. Burada topladığımız tüm bilgileri dosyalayıpYüksek Seçim Kurulu'na iletiyoruz. Halkımızın milli iradeye olan inancınızdan aldığımız güçle tek bir oyun bile heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Seçmenlerimizin bu süreçte bize verdiği desteği yalnızca Türkiye değil, tüm Dünya görüyor. 30 Mart'tan bu yana Türkiye seçmeni, örnek bir davranış sergiliyor" dedi.

Tekin, "Yalnızca oyların başa baş gittiği yerlerde değil, hiçbir yerde bir tek sandığı bile atlamıyoruz. Partimize atılsın atılmasın her bir oyun savunucusuyuz. Bu emeklerimiz karşılıksız kalmayacak. Henüz oy sayımı tamamlanmadan ailesiyle balkona çıkanlar şunu bilmeli, Türkiye'yi hanedanlar değil, halkın özgür oylarıyla seçilenler yönetecek. Türkiye halkı, adil seçme ve seçilme hakkından asla vazgeçmez. Cumhuriyet Halk Partisi bunun en büyük teminatıdır. 2023 planlarıyla Türkiye'yi 1923 öncesine döndüremeyecekler" dedi.

() (MV)