CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İranlı işadamı Rıza Zarraf'ı bırakmak zorunda kalacaklar. En kısa süre içerisinde bırakacaklar. Bırakmazlarsa başlarına neler geleceğini bildikleri için bütün bu yargıyı kumpas edip Rıza'yı kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

Bilecik'te CHP seçim bürosunun açılışına katılan Gürsel Tekin, Türkiye'de hiç görülmemiş bir şekilde yolsuzluk olaylarının yaşandığını öne sürdü. Tekin, "Çeşitli dönemlerde hep yolsuzluklar olmuştur ama bu kadarını Türkiye hiç görmemiştir. 17 Aralık günü polislerin, savcıların uzun süre takip sonucu organize yolsuzluğun, bu sıradan bir yolsuzluk değil bu yolsuzluk içerisinde bir kısmı hariç bakanların tamamı var, bürokrasinin önemli kısmı var, Başbakan bizzat var. Devletin vicdanı harekete geçiyor bu operasyon yapılıyor şaşkınlık içerisinde önce polisler, sonra savcılar görevden alınıyor. Organize yolsuzluğun adı paralel devlet oldu, organize usulsüzlüğün hırsızlığın adı tuzak oldu" diye konuştu.

Uluslararası kuruluşların tespitlerine göre Türkiye'de son dönemlerdeki yolsuzluğun miktarı 100 milyar Euro'nun üstünde olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, İranlı işadamı Rıza Zarraf'ın en kısa süre içerisinde serbest bırakılacağı iddiasında bulundu. Tekin şunları söyledi:

"En kısa sürede göreceksiniz o meşhur İranlı işadamı Rıza Zarraf'ı bırakmak zorunda kalacaklar. En kısa süre içerisinde bırakacaklar. Bırakmazlarsa başlarına neler geleceğini bildikleri için bütün bu yargıyı kumpas edip Rıza'yı kurtarmaya çalışıyorlar. Rıza'yı kurtarmanın yolunu arıyorlar, Rıza'yı da kurtarsanız, çocuklarınızı da çıkarsanız Türkiye halkı sizi bu yolsuzluk mezarına batıracaktır. Bunlarla ilgili söylenecek çok şey var inşallah 30 Mart'ta Türkiye'de yolsuzluğun önünü kesmenin ve temiz siyasetin önünü açmanın yolu sizin elinizde olacaktır. Gelin bu dönem CHP'ye oy verelim bütün yasakları kaldıralım, gelin CHP'ye oy verelim evrensel hukuku işletelim, CHP'ye oy verelim özgür basın olsun. Özgür basın olursa her şeyi görme şansımız olur. Önümüzdeki günlerde internet yasağını neden getirdiklerini hep birlikte göreceğiz. O internet yasağının arkasındaki tehlikenin ne kadar büyük olduğunu burada ifade etmek istemiyorum ama önümüzdeki süreçte hep beraber gördüğümüzde bunların sadece yolsuzlukları değil, Türkiye'nin başını nasıl belaya soktuklarını hep beraber görmüş olacağız."