İlker KILIÇASLAN, Nermin UÇTU / MANİSA, ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törende CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, büyükşehir için hazırladığı projelerini tanıttı. Gecede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete yüklendi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda büyükşehir projelerini açıkladı. Tanıtımda CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkan adayları da yer aldı. Törende konuşan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, AK Parti Hükümetini ve MHP'li Manisa Belediyesini eleştirerek kentin 17 ilçesini ve büyükşehir Belediye başkanlığını kazanacaklarını söyledi.

KOCAOĞLU: NAMUSLUYA OY VERİN

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile birlikte çalışma sözü veren Kocaoğlu şunları söyledi:

"Konuşacak çok şey var. 2009 seçimlerini hatırlıyorum. Manisa Belediyesi AKP'nin bankosu olarak görülüyordu. Manisalılar bir karar verdi. AKP'yi protesto etti. MHP'yi iktidar yaptı. Bu Manisa'nın CHP'ye doğru yürüyüşünün ilk adımıydı. İnanıyorum ki, 30 Mart akşamı biz Manisa'da büyükşehir Belediyesini alacağız. 10 yıllık deneyimimle yerelde kalkınma modelimizle insan odaklı, tarıma sanayiye destek vererek, turizme destek vererek kentimizi kalkındırdığımız gibi Manisa'nın kalkınması için gelişmesi için bütün bilgi birikimimi deneyimimi paylaşmaya hazırım. Bizim kurumlarla işimiz yok AKP ile de işimiz yok. Bir tüzel kişilikle işimizin olması mümkün değil. Bizim derdimiz ülkenin derdi, başbakan ve bakanlar kurulu ile. Başbakanın hükümetiyle. 30 Martta tüm Türkiye'de bu dertten 76 milyon insanı yine 76 milyon insan oylarıyla kurtaracaktır. Biz İzmir'de kime oy verirseniz namusluya oy verin diyoruz. Bu ülkeyi namuslular yönetsin. Bu ülkenin zenginlikleri eşe dosta, hısıma dünüre damada, bacanağa peşkeş çekilmediği müddetçe, bu ülke hem yerelde hem genelde kendi gücüyle kalkınacak ülkelerin başında gelir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de salonu dolduran partililere seslendi. Son günlerde, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde, 40 yıl Türkiye'deki büyükşehirleri sosyal demokratların yönettiğini dile getiren Tekin, belediyeciliğin CHP'nin işi olduğunu söyledi. AK Parti belediyelerini eleştiren Tekin, "Bu ceberut belediyelerin iktidar olmasında bizlerin çok büyük katkısı var. İç çatışmalarımızdan dolayı o gelişmiş iki şehri köy haline döndürdük. Kentsel dönüşüm diye lanet bir şey getirdiler. Şimdi bize kentsel dönüşüm dersi veriyorlar. Meydanların yeşilin ne olduğunu CHP'den öğrendiler. Modern ulaşımı metroyu ilk kez Türkiye'ye getiren CHP'li belediyelerdir" dedi.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına dikkat çeken Tekin, "Bunların hırsızlığı sadece 17 Aralıkta çıkmadı. Belediyecilik tarihinden itibaren yapıtılar. İmar çetesini çabuk unuttuk. Ama CHP'li başkanlara baktığınızda kendilerine servet değil, şehre hizmet ettiklerini görürsünüz. Bu önümüzdeki seçim klasik belediye başkanlığı seçimi değil. Manisa'da Özgür Özel'in belediye başkanlığını buradan görüyorum. Yapılan tüm araştırmalara baktığınızda AKP ile CHP arasında bir buçuk puan fark var. Özellikle sizden rica ediyorum. Farklı bir partiye oy veren arkadaşlarımız bir kez bile olsun Manisa'nın İzmir, Aydın olmasını istiyorsanız CHP'ye oy verin. Sadece Manisa'nın geleceğini tayin etmeyeceksiniz. Aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini tayin edeceksiniz. Ya bakan evlatlarını tercih edeceksiniz, ya da pırıl pırıl vatan evlatlarını tercih edeceksiniz" diye konuştu.

TEKİN, "ORGANİZE YOLSUZLUĞUN MİMARI"

Hükümete yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, şöyle konuştu:

"Aslında 10 yıldır yolsuzluluğun ne boyutta olduğunu biliyoruz. 17 aralık klasik bir yolsuzluk değil. İlk kez bir ülkenin hükümetinin üçte birinin rehin alındığını görüyoruz. Resmen bir işadamı tarafından rehin alınmış. Kumpastı, paraleldi hikayeler. Organize yolsuzluğun başındaki kişi mimarı kendisi. Sadece 4 bakan değildi. Bizim elimizdeki bilgilere göre daha fazla sayıda bakan. Önümüzdeki günlerde kamuoyu bu rezilliklerin tamamını görecektir. Hangi yasağı getirirseniz getirin, internet yasağı, işadamlarına yasak. Hiçbir yasak sizin bu kirliliklerinizi kapatmaya yetmeyecektir."

"CHP MANİSA'DA BİRİNCİ PARTİDİR"

Çok önemli bir seçime girildiğine dikkat çeken Tekin, kentte birinci partinin CHP, ikinci partinin de AK Parti olduğunu iddia etti. Tekin, "CHP'nin bu kritik süreçte en önemli projesi Türkiye projesidir. Türkiye'nin 30 Mart'tan sonra bu iktidarı taşıması mümkün değildir. Uluslararası arenada Türkiye'nin ne kadar zor durumda olduğunu hepiniz düşünün. Türkiye'yi küresel oyuncak haline getirdiler. Kendi iktidarlarının geleceği için olabilecek ne kadar kirlilik, rezillik varsa önümüzdeki günlerde kullanabilirler" dedi.

TEKİN: İZMİR'DEKİ KALABALIK DIŞARIDAN TOPLAMA

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı hatırlatan Tekin, "14 yaşındaki pırıl pırıl bir çocuğumuz hastanede acı çekti. Sonradan kurtaramadık. Hayatını kaybetti ve sadece Türkiye değil Amerika'dan Rusya'ya kadar herkes gözyaşı döktü. Bunlar insanlıktan nasibini alamamışlar. Onlardan gözyaşı beklemedik. Ama bir başbakan düşünün 14 yaşındaki çocuğun annesini yuhalatacak kadar şuurunu kaybetmiş. Böylesine şuurunu kaybetmiş bir insanın ivedilikle Başbakanın yanında yöresinde arkadaşları varsa az da olsa sevenleri varsa ona yapabilecekleri tek iyilik derhal istifa ettirmektir. Bu şuurla bu ülkede başbakanlık yapması söz konusu bile olmamalı" diye konuştu. Tekin son olarak AK Parti'nin İzmir mitinginin kendileri için ölçü olmadığını belirterek, "İzmir'deki mitinge bakmayın. Hepsi dışarıdan toplama kalabalıktı, taşımalıydı" dedi.

1 YILDA 100, 5 YILDA 500 PROJE HEDEFİ

Törende projelerini açıklayan Özel, 'Dünya kenti bir Manisa için' sloganı ile hazırlanan 80 projenin sunumunu yaptı. Özel, "Doğru yapılmış tüm işleri sürdüreceğiz. Yanlış yapılanları düzelteceğiz. Yapılmamış olanları Manisa'ya getireceğiz. Prensibimiz bu olacak. Birikmiş sorunları çözecek projeler ve Manisa'yı ileriye taşıyacak projeler ile yola koyulacağız" dedi. Özel, ilk bir yılda 100, beş yılda da 500 proje hedefi koyduğunu belirterek, öncelikle konut sorununa eğileceğini açıkladı. Özel, her yıl 1500, 5 yılda da 7 bin 500 konut üretecekleri dile getirerek konutların TOKİ tarafından değil Manisa?daki konut firmalarının üreteceğini söyledi.

MANİSA'YA METRO GELECEK

Ulaşım projelerine önem verdiklerini kaydeden Özel, kentin metro için geç kaldığını dile getirdi. Özel, "Manisa'da metro için erken değil, geç bile kaldık. Şehri boydan boya kat edecek, ulaşımı rahatlatacak Manisa metrosunun fizibilite çalışmalarını göreve geldiğimiz ilk gün başlayacağız" dedi. Öncelikle ücretsiz dev otoparklar yapma sözü veren Özel, Mani-Ray ve Mani-Fly sistemleri ile Manisa'nın ulaşım sisteminin modernize edileceğini ifade etti. Mani-Ray şehir içi hafif raylı sistemi ilk olarak merkezde başlatacaklarını açıklayan Özel, daha sonra Akhisar, Turgutlu ve Salihli ilçelerine götüreceklerini söyledi. Kente Büyükşehir Belediyesi helikopter pisti kazandırmayı hedefleyen Özel, İzmir Havaalanından gelen yolcuların Mani-Fly yolcu helikopterleri ile 17 dakikada Manisa ve Turgutlu'ya ulaşılabileceğini dile getirdi. İl genelinde demiryolu sistemini yer altına alma sözü veren Özel, Gölmarmara Gölü'nde deniz uçağı sistemini hayata geçirerek SEABIRD uçaklar ile ulaşımı daha hızlı ve kolay yapacaklarını dile getirdi.

MANİ KART GELİYOR

Belediyelerin tüm imkanlarının kullanılmasında tek bir kartın olacağını açıklayan Özel, hem sosyal projelerde hem de ulaşımda Mani-Kartın vatandaşlar için kolaylık olacağını söyledi. Özel, kültür tarih turizm, doğa sanat spor yaşam projeleri, sosyal projeler, tarım hayvancılık kırsal kalkınma, kentsel kalkınmadan oluşan 80 projesini ayrıntılarıyla anlattı.

İK(KÖ/SSA) (FOTOFRAF)