ANKARA, () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Soma'da duruma tepki gösteren bir vatandaşa, Başbakanlık Müşaviri'nin tekmelemesi ve Başbakan'ın bir vatandaşa vuruyor gibi görünüyor" şeklindeki görüntülerini değerlendirmesi istenen Tekin, "Cemaat -hoca, ilişkisi diye bir hikaye vardır. Hepiniz bilirsiniz. Bir ülkenin Başbakanı vatandaşı dövüyorsa, onun danışmanı onu öldürmesi lazım. Son derece doğaldır. Sanki siz yeni keşfetmişseniz gibi Başbakanı. Bizim bildik Başbakan. Ona buna edep dersi verir ama edepsizliğin daniskasını da kendileri yaparlar. Bu acıyı, 500-600 candan bahsediyoruz. O ailelerin duygularını bir düşünün. Bunu bile hazmedemiyorsanız, siz insanlığınızı kaybetmişinizdir" diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ 'KADER' DEYİP BAĞLAYACAKSINIZ"

Muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların taleplerinin iş kazaları ile ilgili olarak taleplerinin dikkate alınmadığını belirten Tekin, soruna kaderci yaklaşmanın da yanşlış olduğunu söyledi. Tekin, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların taleplerini neden ciddiye almadınız? Çok mu çözülmeyecek sorunlardı. Hiçbir şey olmamış gibi Kader deyip bağlayacaksınız. Çok şükür hepimiz kadere inanıyoruz. İhmalinizi en kutsal değerlerimize inançlarımıza havale etmeniz ne insani ne de inanca sığar" diyerek tepki gösterdi.

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ ŞİMDİ SOMA'YA GİDİP 'ÇAKA' SATACAKSINIZ"

CHP'nin Soma'ya ilişkin araştırma önergesi verdiğini bunun kabul edilmediğini hatırlatan Tekin, "CHP, Soma'ya ilişkin araştırma önergesi verdiğinde hangi gerekçelerle reddettiniz? Hadi bırakın erkekleri, Soma'da galibe 20 AKP'li kadın var. Siz annesiniz anne merak ediyorum nasıl ellerinizi kaldırdınız. Şu anki manzara karşısında vicdanınız parçalanmıyor mu? Kadınlara sesleniyorum: Hangi yüzle siz Soma'ya gittiniz? İçeriğini bile okumadınız reddettiniz. Hiçbir şey olmamış gibi şimdi Soma'ya gidip 'çaka' satacaksınız" diye konuştu.

"NE KADAR GÜZEL BİR FİRMA OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"

Tekin, "Bakan 9 ay önce, Soma kömür ocağında araştırma, inceleme gezisi yaptı, ne kadar güzel bir firma olduğunu söylüyor. Bunu dünyada hiçbir bakan söylemez. Sen sponsor değilsin. Şimdi ne yapacaksın? Bu cümleler sana ait. Herhalde bunun gereğini yapacaksınız. İş cinayetlerinde niye Avrupa birinciyiz? Bu araştırılıp soruşturulmaz mı? Bunu da mı kadere bağlayacaksınız?" diyerek tepki gösterdi.

"BİR ÜLKENİN BAŞBAKANI VATANDAŞI DÖVÜYORSA, ONUN DANIŞMANI ONU ÖLDÜRMESİ LAZIM"

"Soma'da duruma tepki gösteren bir vatandaşa, Başbakanlık Müşavirinin tekmelemesi ve Başbakan'ın bir vatandaşa vuruyor gibi görünüyor" şeklindeki görüntülerini değerlendirmesi istenen Tekin, "Cemaat -hoca, ilişkisi diye bir hikâye vardır. Hepiniz bilirsiniz. Bir ülkenin başbakanı vatandaşı dövüyorsa, onun danışmanı onu öldürmesi lazım. Son derece doğaldır. Sanki siz yeni keşfetmişseniz gibi Başbakanı. Bizim bildik Başbakan. Ona buna edep dersi verir ama edepsizliğin daniskasını da kendileri yaparlar. Bu acıyı, 500-600 candan bahsediyoruz. O ailelerin duygularını bir düşünün. Bunu bile hazmedemiyorsanız, siz insanlığınızı kaybetmişinizdir" diye konuştu.

"POLİS KARDEŞLERİM, O ÖLEN MEHMET'İN, ALİ'NİN…VERMİŞ OLDUĞU VERGİLERLE MAAŞINI ALIYORSUN"

Polisleri eleştiren Tekin, "Hele kamu adına görev yapan o polis kardeşlerim, siyasetçiler ayvazca davranabilir. Siz kamu adına görev yapıyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız, o ölen Mehmet'in, Ali'nin…vermiş olduğu vergilerle maaşını alıyorsun. Nasıl helal edeceksin kendine. Onun kardeşini döverken. Kaç tane insanın öldüğünü bilmeyen bir hükümete, kim ne diyecek? Kaç kişini olduğunu, öldüğünü bilmeyen bir hükümet, iktidara canlarımızı aileleri tepkisine, senin danışmanın dayak atacak, senin polisin copla dövecek. İnsaf. İnsanlığa davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ BU KONUDA CİDDİYETE DAVET EDİYORUM"

Tekin, "İş yasası ile ilgili, 9 ay önce Anayasa Mahkemesi'ne CHP'nin bütün bu meselelerle ilgili bir başvurusu var. Anayasa Mahkemesi'ni bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Daha önceden karar vermiş olsaydı belki bu meselelerin önemli bir kısmı aşılmış olurdu" dedi.

"NEREDE BU TRT'NİN GENEL MÜDÜRÜ?"

Tekin, "Bülent Arınç'ın sağlık durumunu bile canlı verirken, nerede TRT? Şu anda acaba bu CHP ne diyecek diye merak ediliyor. Ana muhalefetin bu kadar kritik meselesini niye vermez. Nerede bu TRT'nin genel müdürü? Ey genel müdür, utanamadan yarın cumaya gideceksin. Kafanı secdeye koyacaksın. Sizi Allah'a havale ediyorum" diyerek tepki gösterdi.

() (HT) (FOTOĞRAFLI)