Emre BAYLAN/ANTALYA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Antalya'da katıldığı partisinin iktidar yürüyüşünde, "Nasıl bu alanları Türkiye'nin 81 ilinde doldurduysak yarın bir görevimiz daha var, hep beraber sandıkları patlatacağız" dedi.
Antalya'da CHP il örgütü belediye başkanları ve adaylarının da katılımıyla 'iktidar yürüyüşü' düzenlendi. İl Başkanlığı önünden başlayan ve 3 kilometre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde biten yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner ve İl Başkanı Devrim Kök'le birlikte çok sayıda partili katıldı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlar ve çalınan düdük ve ıslıklarla hükümet protesto edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, yürüyüş öncesi, çeşitli gazetelerde yer alan, sandık sonuçlarının sadece Anadolu Ajansı (AA) personeline verilmesi için emniyet personeline uyarıda bulunulduğuna yönelik iddiaları değerlendirdi. Günaydın, "AA, üzülerek söylüyorum, iktidarın borazanı haline gelmiştir. Sandık sonuç tutanakları ortaya çıktığı andan itibaren bunlar alenidir ve bütün ajansların bunu eşit bir şekilde kullanabilme, hak ve özgürlüğü vardır" diye konuştu.
Antalya'da CHP'nin iktidar yürüyüşü Büyükşehir Belediyesi önünde de sona ererken Başkan Akaydın, burada son mitingini yaptı. Başkan Akaydın, konuşmasında alanı dolduran partilileri 31 Mart pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi'nde yeni bir 5 yıl için buluşmaya davet etti, "Antalya'nın en tarihi binasına, Büyükşehir Belediyesi'ne CHP bayrağını Türk bayrağıyla birlikte dikeceğiz" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Günaydın ise CHP'nin başarılı bir seçim kampanyası yürüttüğünün altını çizerek, "Nasıl bu alanları Türkiye'nin 81 ilinde doldurduysak yarın bir görevimiz daha var, hep beraber sandıkları patlatacağız" diye konuştu.

EB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)