Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - HÜKÜMETE yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ardından AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yeni parti kuracağı yönündeki iddiaların şu an için doğru olmadığını, seçim sonucuna hareket edileceğini söyledi. Günay, "Şu anda bu alanda alınmış bir kararımız yok. Bireysel ya da grupsal bir arayış peşinde değil, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde kurumlaşması ihtiyacının arkasındayız" dedi.
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, parti kuracağı yönündeki iddialarla ilgili olarak muhabirine, parti kurmanın kişisel bir kararla yapılacak bir iş olmadığını söyledi. Günay, şöyle konuştu:
"Yeni bir siyasi parti oluşumu için toplumsal talep önemlidir. Önce 30 Mart seçimlerini görmemiz gerekiyor. Seçimlerde toplum mevcut siyasi partilerden birisini umut olarak görürse böyle bir ihtiyacın olmadığı anlaşılır. İktidarın yorulmuş ve yıpranmışlığı karşısında hala mevcut partiler toplumu kucaklama konusunda sorunlu olarak görülürlerse o zaman yeni bir siyasi parti tartışması ve arayışı ciddi biçimde gündeme gelir. Şu anda bu alanda alınmış bir kararımız yok. Biz bireysel ya da grupsal bir arayış peşinde değil, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde kurumlaşması ihtiyacının arkasındayız. Onun için bir kez daha söylemek isterim. 30 Mart’ta hepimiz parti kıskançlıklarını bir kenara bırakarak demokrasiyi tehlikeye iten bu kişisel egemenlik anlayışı karşısında demokrasiyi savunan en güçlü seçenek hangisi ise ona destek vermeliyiz. Bütün tartışmaları 30 Mart sonrasına ertelemeyiz.”

ED(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)