İKTİDARA yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ardından AK Parti’den istifa eden ve yeni parti kuracağı öne sürülen İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, seçimi kazanan AK Parti oylarındaki erimeye dikkat çekerken muhalefet partilerinin de Türkiye partisi olamadıklarını söyledi.
İzmir’in Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, sonuçlarını 2009 ile değil 2011 genel seçimleri ile kıyaslayarak değerlendirdi. Günay, şöyle dedi:
"Kazanılan belediye başkanı sayısına bakınca iktidar partisinin başarılı olduğu açıktır. Ancak bu başarı, 2011 ile karşılaştırıldığında, AKP'nin, artan seçmen sayısına karşın, 2.5 milyona yakın oy kaybıyla ciddi bir gerileme yaşadığı gerçeğini görmemizi engellememelidir. Başbakan'ın sesini yitirmesine kadar giden büyük gayreti, örgütünün yaygınlığına, bütün kamu gücü ve sınırsız ekonomik olanakların seferber edilişine rağmen bu oy kaybı, son aylarda yaşanan olayların ve tartışmaların AKP seçmeni üzerinde etkili olduğunu göstermektedir."
"MUHALEFET TÜRKİYE PARTİSİ OLAMADI"
Ertuğrul Günay, yerel seçimden muhalefet partilerinin de başarılı çıkmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Muhalefetin en önemli eksiği; Türkiye'nin partisi olamamaları. Oyları, belli bölgelerde yoğunlaşırken, bazı bölgelerde hiç derecesine inmiş görünmekten kaynaklanmaktadır. Bu bölgesellik ya da kitle tabanlarındaki sınırlılık, yerel başarılarına rağmen, genel oy oranlarını ciddi biçimde aşağı çekmekte ve büyüme umutlarını yok etmektedir."
"TEHDİTKAR SÖYLEMLE BÖLÜNMÜŞLÜK GİDERİLEMEZ"
Yerel seçimde ortaya çıkan tablonun Türkiye için tehlike bir işaret olduğunu öne süren Günay, "Büyük şehirlerde kültürel, ülke düzeyinde ideolojik ve etnik bölünmüşlük görüntüsü, Başbakan'ın, önceki yılların aksine, seçim sonrası da sürdürdüğü sert ve tehditkar söylemle giderilemez. Sert ve giderek otoriterleşen bir devlet yapısı, Türkiye'de birarada yaşama duygusunu zedeler ve büyük kırılmalara yol açabilir" dedi.

ED(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)