Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), () - ESKİ İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kızıltepe'de yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan'ın ayağına çelme takmayı başarırlarsa sizi de sürüm sürüm süründürürler. Başbakan'a gücü yeten adam size toprağı kazıtır" dedi.
17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğlu Barış Güler tutuklanınca İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmek durumunda kalan Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Kızıltepe İlçesi'nin köylerini ziyaret eden Güler, bir belediyenin ne kadar güçlü olursa olsun, arkasında hükümet olmazsa hizmetlerin eksik kalacağını belirterek, şunları söyledi:
"30 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. 30 Mart'a Ak Parti Genel Başkanı, Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ayağına çelme takmak isteyenlere de bu seçimde cevap vereceğiz ve ayağına çelmeyi Allah'ın izni ile ve sizin desteğinizle taktırmayacağız. Şimdi ortada oynanmak isteyen bir oyun var. 17 Aralık'tan bu yana bir mizansen oynanıyor. Şimdi hemen parantez açıyorum, kendim ile ilgili bölümün hesabını veririm. Ondan endişeniz olmasın. Hesabını vermezsem de karşınıza gelmem. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağına dediğim gibi çelme takılmak isteniyor. Erdoğan'ın ayağına çelme takmayı başarırlarsa sizi sürüm sürüm süründürürler. Başbakana gücü yeten adam size toprağı kazıtır. Başınızda boza pişirtir ,onun için dışarıdan destekler içerden destekli hareketlere fırsat vermeyelim."
Vatandaşların bunun farkında olmasını isteyen Muammer Güler, "Büyük fotoğrafı görün yapmak istenen şantajdır, dublajdır, montajdır, kasettir. Bunlarla bu iş olmaz" dedi.

MAD(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)