TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Manisa’da katıldığı CHP İl Kadın Kollarının sabah kahvaltısında, “Kadınlar siyasette daha çok yer almalı. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde parlamentoda erkek meclis üyesi sayısı 9 binin üstünde. Kadınlar ise sadece 300’ün üzerine biraz çıkabilmiş” diye konuştu.
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Şehzadeler Kıraathanesi’nde kadın üyelerine yönelik sabah kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve milletvekili Özgür Özel de katıldı.
CHP’li kadınlar tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kadınların siyasetteki öneminden bahsetti. Mumcu, dünya nüfusunun yarısının kadın, yarısının erkek olduğunu belirterek, “Bu eşitlik tüm ülkelerde, illerde var. Bu eşitliği siyasete taşımamız lazım. Toplumun her alanında birlikte ve beraber olmamız gerekiyor. Ulu Önder Atatürk Kastamonu’nda öğretmenlere şöyle demişti ’Kabil midir ki toplum bir kadın ve bir erkekten oluşur. Kabil midir ki nüfusun yarısını zincirle yere bağlı tutalım, diğer kısmını bırakalım da o ülke refaha ulaşsın. Bu mümkün değil, adımlar birlikte atılacaktır’ Onun açtığı yolda adımları birlikte atmak için çok emek sarf ettik ve hala emek sarf etmeye devam ediyoruz. Çalışan kadınların hali perişan. Kadınların çalışmasına izin yok. Özellikle bu iktidarda. Ama CHP iktidara geldiğinde herşeyin dengesi ve sevgisi yerini bulacak. Siyasette kadının yer alması çok güç. Ama Manisa’da kadın kolları başkanımız ön seçim geçirerek belediye meclis üyesi olmuş. Demek ki kadının siyasetteki emeği ziyan olmamıştır” diye konuştu.
TBMM Başkanvekili Mumcu, parlamentodaki kadın meclis üyesi sayısının azlığına değinerek, “Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde parlamentoda erkek meclis üyesi sayısı 9 binin üstünde. Kadınlar ise sadece 300’ün üzerine biraz çıkabilmiş. Şu anda ise 79. Kadın siyasette daha çok yer almalı. Kadının meclisteki sayısının artması için kadınlarımızın çok çalışmasına, erkeklerin ise kadın-erkek eşitliğine önem vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
TBMM Başkanvekili Mumcu konuşmasının ardından partili kadınlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)