EĞİTİM KALİTESİNDEN ÖDÜN VERİLMEMELİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Belediyesi’ni ziyaretinin ardından 3'ncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse’yi makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'i de ziyaret etti. Rektörlük binası önünde Rektör Mahmut Özer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini bekleyen öğrencileri selamladı. BEÜ’nde okuyan Afanistanlı Hilal Masum’un verdiği çiçeği kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra bu öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer’den üniversite hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin sadece eğitim yuvası değil, aynı zamanda bilim merkezleri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin bulundukları şehir ile yakın ilişki içinde olmaları gerektiğine dikkat çekerek ilin ve bölgenin gelişmesine lokomotiflik görevi yapması gerektiğini ifade etti. Gittiği şehirlerdeki en güzel binaların ve kampüslerin üniversitelere ait olduğunu vurgulayan Gül, "Bu harcamalar yapılıyor. Ancak içinde 'ne olup ne bitiyor, ne öğretiliyor, ne kadar kaliteli eğitim yapılıyor' sorusu benim en çok takip ettiğim mesele. Buna YÖK'le de bir araya geldiğimde devamlı dikkatlerini çekerim. Her fırsatta bu konuların altını çizerim" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti: "Eğitim kalitesinden ödün verilmemeli. Öğrencilere özgüven aşılanması gerekir. Bilgisiz insanın özgüveni cehalettir. Onun için öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Üniversitedeki talebelerinizin çokluğu ile övünmekten ziyade mezunlarınızın başarısı ile övünün. Tabii ki üniversite sadece eğitim yeri değildir. Diğer akademik çalışmalar, üniversitedeki hocaların bilimsel faaliyetleri, araştırma, geliştirme üniversiteyi öne çıkartacak husustur."
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektörlük binası çıkışında 7 yaşındaki Toprak Efe Eroğlu ve 9 yaşındaki Aze Naz Güner isimli iki ilkokul öğrencisiyle de ilgilendi.

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, ()

DS (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)