'ELLERİMİZLE BOZDUK GÜZEL ŞEHİRLERİ'
Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinden sonra Zonguldak Belediyesi'ni ziyaret etti. Gül, şehirle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'i, seçimi yeniden kazanması nedeniyle tebrik etti. Şehirlerin esas sahiplerinin belediye başkanları olduğunu vurgulayan Gül, şöyle konuştu:
"Şehirlere sahip çıkan, geleceği, imarı belediyeler, belediye başkanları ve meclisin elinde. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Burada Cenab-ı Allah her türlü güzelliği vermiş. Gerçi bu güzelliği biraz imarla bozmuşuz. Yeryüzünün cenneti gibi yerler buralar. Her ne kadar biz bazen buraları bozuyorsak imar açısından, bu bozulan güzelliği tekrar buraya kazandırmak gerekir. Bu da güzel şehircilikle, imarla, alt yapı çalışmalarıyla olur. Şehirleri yaşanabilir hale getirmek yerel yöneticilerin büyük sorumluluğu altındadır. Zonguldak'ın nüfusunun azaldığını görüyoruz. Bunun çok sebebi vardır. Ama bu sebeplerden biri de şehrin güzelliğini muhafaza etmezsek yaşanabilir olmaktan çıkar. O yüzden büyük bir sorumluluk var başkanda, mecliste. Tekrar söylüyorum. Karadeniz'in bütün şehirleri çok güzel ama biz ellerimizle bozduk güzel şehirleri. Şimdi tekrar oraları düzeltmemiz gerekir."
ENGELLİ AZRA'YA İLGİ
Gül, belediye çıkışında annesi Melek Aydın ile birlikte kendisini bekleyen tekerlekli sandalyeye mahkum olan engelli 8 yaşındaki Azra Ceylin Aydın'ın yanına gitti. Melek Aydın, kızının zihinsel engelli olduğunu, kentte çocuk nörolojisinin bulunmadığını, bu yüzden sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgileneceğini söyleyerek Azra Ceylin Aydın'ı yanağından öptü.
Cumhurbaşkanı Gül, halkı selamlayarak aracıyla Zonguldak 3'ücü Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'na geçti.

GG(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)