BURSA’nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanlığı’ndan hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca 2011 yılında alınan CHP’li Fatih Mehmet Güler, Bursa Valiliği’ne başvurarak, önce göreve iadesini; talebi kabul edilmezse istifasının işleme konulmasını istedi.
CHP’den Gemlik Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Güler, 2011 yılında Gemlik Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı. Belediye Meclisi’nde yapılan seçimler sonucu Ak Parti’li Refik Yılmaz, belediye başkan vekili seçildi.
Görevden alınmasının ardından sesini duyurmak için bisikletle Ankara’ya giden Güler, İçişleri Bakanlığı’na gönderilmek üzere Bursa Valiliği’ne yazılı olarak başvurdu.
Yazısında, yaşanan süreci anlatan Güler, halkın iradesi ile seçilen belediye başkanının anayasal olmayan yollarla görevden alınarak koltuktan indirildiğini öne sürerek, şöyle devam etti:
”Bütün bu uygulamaların, 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında devletin en üst düzey yetkililerinin de ısrarla ve yüksek sesle dile getirdiği çetelerin işi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, demokratik hukuk devletlerinde bu tür uygulamalar olmaz, olamaz. Bu nedenlerle, bir kez daha öncelikle ve derhal göreve iade edilmemi talep ediyorum. Ancak, öncelikli talebim olan Belediye Başkanlığı görevime iade talebim reddedilip, devleti ele geçiren çetelerin isteği doğrultusunda görevden uzaklaştırılmaya devam edileceksem, ve bunu fırsat olarak değerlendirerek, milli irade hırsızı meclis üyesi belediye başkanlığı koltuğunu işgal etmeye devam edecek ise, bu hukuksuzluğu, bu adaletsizliği, bu vicdansızlığı, bu ahlaksızlığı ve bu antidemokratik uygulamayı sona erdirebilmek amacı ile Gemlik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”