Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören arasında 'birbirlerine bakmayla' ilgili sözlü tartışma yaşandı.

CHP Grubunun İsrail'in Mavi Marmara Gemisine düzenlediği operasyona dair Meclis araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti grubuna 'İsrail, Suriye uçaklarını vurmak için Türkiye hava sahasını kullandı mı?, Türkiye, İsrail uçaklarına yakıt sağlayan bir ülke midir? gibi 14 ayrı soru sordu.

Ardından söz alan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "CHP'nin vermiş olduğu grup önerisiyle ilgili olarak biraz önce önerge sahipleri adına kürsüye çıkan sayın İnce konuşmasının 10 dakikalık bölümünün hiçbir noktasında önergeyle ilgili bir cümleden dahi bahsetmedi. Zannediyorum tatili güzel geçmiş, Bodrum'da tatilini bitirmiş, her zaman alıştığımız üslubuyla meclise yeni bir renk, meclise bir güzellik katmaya gelmiş. Zannediyorum KPSS sınavı gibi bir test yapmaya kalktı. Ben onu kendi üslubuyla baş başa bırakıyorum. Tatili inşallah güzel geçmiştir, keyif almıştır" dedi. İnce ise "Gayet güzeldi" karşılığı verdi.

Aslan'ın CHP sıralarına bakarak konuştuğunu belirten CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise oturduğu yerden Aslan'a tepki gösterdi ve “Sorulara cevap vermeyeceksen bu yana bakma” diye çıkıştı.

Zeyid Aslan ise, "Gözünün içine de bakarım, başka şeye de bakarım. Lütfen. Nereye bakacağımı bana sordurma" dedi. Ören ise buna karşılık olarak "Ben senin nereye bakacağına karışmam, bu mübarek günde ne yapacağına karışmam" cevabı verdi. Aslan ise, "Arkadaşlar, şurada sakin sakin konuşmak istiyorum. La havle çekiyorum, başka bir şey yapmayacağım zaten" dedi.

Konuşmasının ardından sataşma olduğunu belirten Ören söz alarak kürsüye çıktı. Ören, "Baktım, geçen Ramazanda, bu mübarek günde bu kürsüyü kullanmışsınız, bir şeyler yapmışsınız bayanların neresine bakılacağıyla ilgili. Doğrudur, yanlıştır gazetelerde birçok şey gördük. Şimdi, bana dönüp de "Sayın Ören, senin nerene bakacağımı ben bilirim." diyor ise benim her tarafıma bakabilirsin, hiçbir kusuru da yok. Ben yine de Sayın Aslan'a tavsiye ediyorum, bu mübarek ramazan günlerinde bu kürsüyü fazla kullanmasın" dedi.

Sataşma olduğunu belirten AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, sataşma olduğunu belirterek söz istedi.

Aslan, "Söylenen çok basit, ben sizin gözünüze bakarak, 'Ben nereye istersem oraya bakarım.' cümlesinden yola çıkarak, asla bu Meclis kürsüsünde ifade edilemeyecek kadar aşağılık bir cümleyi söyleyebilecek karaktersiz de varsa zaten size fazla söylenebilecek bir söz yok. Siz zaten kendinizi burada çok net bir şekilde ifade ettiniz. Ben özellikle bugün ramazan olduğunu, sakin bir konuşma yapmak istediğimi ısrarla belirtmeme rağmen.Tabii ki siz şunu anlamışsınız. Kimin nereden damarına basarsak nasıl bir sonuç alırız, bu konuda başarılısınız, sizi tebrik ediyorum. Başardınız da ama asla sonuç alamayacaksınız. Lütfen, şu ramazan günü meclisin muhabbetini bozmayın. Bir kez daha buradan uyarıyorum, buradan, uyarıyorum, lütfen, Allah rızası için, güzel şekilde bir çalışma yürütüyoruz, milletimizin beklediği bir çalışma var. Bunu siz muhalefet olarak İç Tüzük'ün elbette ki tüm kurallarını, tüm haklarını kullanarak götürmeye çalışın ama lütfen tahrik etmeyin." dedi.

Yaşanan sözlü tartışmalar nedeniyle TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime 10 dakika ara verdi.

(FOTOĞRAFLI)