ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 4 eski bakanla ilgili AK Patinin üye vermediğini belirterek duruma tepki gösterdi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirdi. Kamer Genç'in konuşmasına AK Partililer tepki gösterince AK Partililer CHP'li milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşadı.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonunu kurulmamasını eleştirdi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirdi. Genç, “2 ay önce soruşturma komisyonunu kurulması kabul edildi. AKP 2 ay geçti soruşturma komisyonuna üye vermiyor.ödedi. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu memlekette yapılan yolsuzluklar, hukuksuzlukların baş sorumlusu sizsiniz. Yarına çocuklarınız size yapılacak saldırılara cevap veremezler. Toplum içinde utanç içinde gezerler. Memleket elden gitmiş, Musul konsolosluğu işgal edilmiş, Musul konsolosluğunu işgal eden kişilere silah veren sizsiniz. 80 küsür vatandaşımız tutsak.ö

Sataşma olduğunu belirten ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş söz aldı. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu eleştiren Elitaş, Genç'i hakaretinden dolayı uyarması gerektiğini söyledi. Elitaş, “Konuşmacı çok çirkin bir şekilde yaptığı konuşmayla hepimizi rencide edip üzmüştür. Kişi ben temizim demekle, ben şöyle dürüstüm demekle, namusluyum demekle namuslu olması mümkün değildir. Çamur ne kadar çamurluğunu bilirse ancak o kadar güzel olur. Lağım çukuru ben temizim dediği sürece temiz olması mümkün değildir. ödedi.

Ardından sataşma olduğu gerekçesiyle Genç söz alarak kürsüye çıktı. Genç, “Şurada bütün memlekete yapılanları herkes görüyor. Ben hakaret etmedim meclis başkanına 'Ey Cemil Çiçek soruşturma komisyonunu kurulmasına sağla' dedim. Soruşturma komisyonunu kurdunuz niçin gizliyorsunuz. Demek ki alnınız temiz değil. Arkanızda hesabınızı veremeyeceğin kadar ağır lekeler hırsızlıklar var. Sizin amacınız cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu konuyu gündeme getirmemek" dedi.

Genç, "Siz bu kadar yolsuzluk yapıyorsunuz, kendi soruşturma önergelerinizde ortada. Musul'da elçilik mensuplarımız içeride. Biz bunları söylemeyelim mi. Sizin başbakanınız Tayip Erdoğan çıkıyor her gün yüzlerce yalan söylüyor. Biz artık utanıyoruz. Bunun yalanlarını dinlemeye. Hırsıza hırsız, talan edene talancı, yalancıya yalancı demeyelim mi. Nasıl ifade edelim. Ben köyden gelmiş adamım. Hırsıza ancak hırsız dersem ancak ifademi sağlamış olurum. Yalancıya yalancı demekle ifademi sağlayabilirim" dedi.

Genç, konuştuğu sırada bazı AK Partili milletvekillerinin arkasını döndüğü görüldü.

Genç'in konuşmasının ardından AK Partili milletvekilleri Genç'e tepki gösterdi. Bunun üzerine AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma, araya giren diğer milletvekilleri tarafından önlendi.

(FOTOĞRAFLI)