İlker AKTAŞ/ALAÇAM (Samsun), () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da yaptığı açıklamada,  Soma maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için karşılaşan futbol kulüplerine teşekkür etti. Bakan Kılıç, "Herkesin kendince bir destek ortaya koyduğu dönemde spor kulüplerimizin kendi aralarında böyle bir desteği ortaya koymaları, birlikteliğin, dayanışmanın ve sporun ruhuna da en güzel örnektir" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli ziyaretlerde bulunup programlara katılmak üzere Samsun'a geldi. Bakan Kılıç, Alaçam İlçesi'ne giderek Ak Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle görüştü. Daha sonra İlçe Belediye Başkanı AK Partili Hadi Uyar'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, ziyaret sonrasında belediye tarafından düzenlenen sünnet şöleni kapsamında sünnet olan çocuklarla karşılaştı. Çocuklarla sohbet etti.
Bakan Kılıç, ziyaret sonunda bir basın mensubunun Soma maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri yararına düzenlenen futbol maçlarıyla ilgili soruyu yanıtladı. Maden şehitleri anısına dostluk maçlarının gerçekleştirildiğini belirten Bakan Kılıç, "Buradan elde edilen gelirler Soma'daki şehitlerimizin ailelerine gidecek. Öncelikle Chelsea ve Atletico Madrid kulüplerine ve 3 büyük takımıza da bu tip organizasyonlara ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir dayanışma örneğidir. Herkesin kendince bir destek ortaya koyduğu dönemde spor kulüplerimizin kendi aralarında böyle desteği ortala koymaları, birlikteliğin, dayanışmanın ve sporun ruhuna da en güzel örnektir" dedi.
Bakanlık olarak Soma'da gençlik merkezi inşa edilmesi noktasında çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Bakan Kılıç, "Yer konusundaki çalışmalarımız bitmek üzere çok kısa sürede onu yapıp oradaki gençlerimizin kullanımına açmak istiyoruz. Bunun dışında Soma'daki şehitlerin üniversitede okuyan evlatları var. Onların yurtlarda barınması konusunda onlara yardımcı olacağız. Bu şekilde milletçe el ele hep beraber her zaman olduğu gibi bu acılarımızı saracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI