ORTA Anadolu Gençlik İnisiyatifi Derneği Başkanı Murat Başer, Türkiye'de 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunduğunu belirtti. Başer, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının, genç dostu bir kent oluşturulmasında sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi de olan Murat Başer, Kırıkkale'de bir otelde düzenlenen ve 4 gün sürecek AB Eğitim ve Gençlik programı tarafından desteklenen 'Geleceğe Oy Ver' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Başer, gençlerin karar alma süreçlerini desteklemek, mahalli idarelerin seçim çalışma usul ve esaslarını gözlemlemek, anketler, saha çalışmaları, toplantılar ve seminerler aracılığı ile Kırıkkale'nin demokratik katılım haritasını çıkarmak, genç dostu belediyecilik anlayışına katkıda bulunmak gibi çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.
23'üncü dönem TBMM milletvekillerinin yaş ortalaması 54 olduğunu, ülkemizde ise 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunduğunu belirten Başer, "Bizler 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin, belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak 'Geleceğe Oy Ver' ve 'Neredesin' kampanyasını başlatıyor, yerel yönetimlerde, günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına siyasi partilerden, adaylardan destek istiyoruz" diye konuştu.
Bir sivil toplum kuruluşu olarak tamamen gençlere yönelik faaliyetler yürüterek Kırıkkale'ye hizmet etmek istediklerini ifade eden Başer, "Kırıkkale'de gençlerin çok fazla inisiyatif aldığını söyleyemeyiz. Biz hem üniversitede okuyan, hem de Kırıkkale'deki gençler için projeler üretip, sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyoruz. En temeldeki amacımız da gençlerin karar alma süreçlerinde daha aktif hale gelmesi. Bu kapsamda AB Eğitim ve Gençlik Programları Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen 'Geleceğe Oy Ver' projesini hayata geçirdik" dedi.
Başer, Mart ayında Letonya'dan 14 genç katılımcının Kırıkkale'ye geleceğini ve Avrupa'daki belediye sistemini paylaşacaklarını belirtti. Toplantıya MHP'li Kırıkale Belediye Başkanı adayı Mustafa Pekdoğan ile Yahşihan Belediye Başkanı adayı Osman Türkyılmaz da katılarak, gençlerin projesine destek verdiklerini açıkladılar.