GAZİANTEP'te, yaşayan Şanlıurfalılar, dernekleşerek tek çatı altında toplandı.

Gaziantep'te yeni kurulan Şanlıurfalılar Derneği'nin (Şanlı-Der) açılış yemeği Teymur Continental Oteli'nde gerçekleştirildi. Derneğin yemeğine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep ve Şanlıurfa Milletvekilleri, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, CHP, SP, BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile kurum temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Yemek öncesi konuşan Şanlı-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, TÜİK verilerine göre Gaziantep'te 213 bin 414 Şanlıurfalı'nın yaşadığını belirterek, "Urfalıları, sadece ve sadece Urfalılar temsil eder. Bugün bu salonda her köyü, her mahalleyi temsil eden bin kurucu üyemiz var. Çalışmalarımızla hemşerilerimizin önünü açacağız. Derneğimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAYDEMİR: AKÇAKALE'DE DEMOKRASİ KARNAVALI VAR

Açılış, daha sonra Urfa Sıra gecesi ve akşam yemeğiyle devam etti. Şanlıurfa'daki seçim çalışmaları için salondan erken ayrılan Osman Baydemir ise çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP Akçakale Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçınkaya'yı seçim bürosunu ziyaret ettiğinde kardeşlik mesajları verdiğini ifade eden Baydemir, şöyle konuştu:

"Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Partiler, bizim gibi halka hizmet etmek isiteyen adayların aracısıdır. Bu nedenle partiler arası rekabet ilişkisi, düşmanlık ilişkisi değildir. Hizmete talip olma yarışırdır. Dolayısıyla demokratik yarıştır. 50 günü aşkın bir süredir yaptığımız seçim çalışmalarında, Urfa’mızın ziyaret ettğimiz ilçelerinde, mutlaka mevcut belediye başkanını ziyaret ettik, mutlaka Kaymakamlığını ziyaret ettik ve mutlaka uygunlarsa herhangi bir siyasi partimizi ziyaret ettik. Akçakale ilçemizde BDP seçim bürosuyla MHP seçim bürosu karşı karşıya. Aralarında 4 metrelik bir mesafe var. Tam da bana göre burada tam bir demokrasi karnavalı, bir demokrasi şenliği var. BDP bayrakları ile, MHP bayrakları, diğer siyasi bayrakları iç içe. Ben oradaki MHP'li Başkan adayını ziyaret ettim sağ olsun bana mırra ikram etti. Sohbet ettik. Birbirimize başarılar diledik. Hep birlikte yaşasın barış dedik, yaşasın kardeşlik dedik."

SURİYE'YE SAVAŞ AÇMAK KİMSEYE MENFAT SAĞLAMAZ

Suriye ile yaşanan sınır gerginliğini de değerlendiren Osman Baydemir, Suriye'ye savaş açmanın ülkeye zarar vereceğini belirterek, "Suriye'ye savaş açmak hiç kimseye bir menfaat sağlamaz. Bu ülke zaten çatışmadan, zaten ötekileştirmeden, zaten fikir hürriyeti olmamasından dolayı 30 yıldır çok büyük acılar yaşadı. Bir daha acı yaşamak için, görüşlerimiz ne olursa olsun, renklerimiz ne olursa olsun demokratik zemin içerisinde elbette ki rekabete, mücadelemize yolumuza devam edeceğiz" dedi.

TWİTTER ELEŞTİRİSİ

Sosyal medyaya konulan yasağın içinde bulunduğumuz yüzyıla yakışmadığını söyleyen Osman Baydemir, "21 'inci yüzyılda sosyal medya olmazsa olmazdır. Sosyal medyayı yasaklamak, Osmanlı döneminin bir nevi matbaanın Osmanlı toprağına 300 yıl geç girmesi gibi bir şeydir. Açık söylüyorum bunu engellemenin de imkanı yoktur" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Baydemir ve beraberindekiler alkışlarla yolcu edildi.

(HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)