Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe belediye başkanları bugün yapılan törenle mazbatalarını aldı. Fatma Şahin, mazbatasının ardından Asım Güzelbey'den görevi devraldı.
30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı AK Partili Fatma Şahin ve merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediye başkanları bugün düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Adliyede düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Partili Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bakır ve çok sayıda partili katıldı.
Fatma Şahin, 30 Mart seçimlerinin milli iradenin üstün çıktığı seçimler olduğunu söyleyerek, "30 Mart seçimi milletimizin bize vize verdiği seçimlerdir. Allah bizi mahcup etmesin. Bu şehri nasıl daha yukarı taşırız düşüncesiyle başladığımız yarışı kazandık" dedi.
Konuşmasının ardından Gaziantep İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahim Karabağ, Fatma Şahin'e mazbatasını verdi.
Fatma Şahin ve beraberindekiler mazbata töreninin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçtti. Görevi sona eren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kapıda karşıladığı Fatma Şahin'e görevi devretti. Asım Güzelbey, Fatma Şahin'in önemli bir politikacı olduğunu belirterek, "10 yıldır yaptığımız görevi bugün Gaziantep'in yetiştirdiği önemli siyasetçilerden birisi olan Fatma Şahin'e devrediyorum. Burada el birliğiyle başkanımızın Gaziantep'i çok iyi yerlere getireceğine inanıyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise siyasi tecrübesiyle halkın karşısında olduklarını belirtti. Asım Güzelbey'in 2 dönem Belediye Başkanlığı'nın ardından söz verdiği gibi başkanlığı bırakmasının çok önemli bir duruş olduğunu belirten Şahin şöyle konuştu:
"Yerel ve genel tecrübeyi birleştirerek, bu kenti büyütmeye devam edeceğiz. Bize düşen şey başkanımızın getirdiği noktayı yukarıya taşımak. Başbakanımızın önderliğinde millete hizmet etme yolculuğundayız. Bu şehri kentler yarışında birinci ligde olduğu gibi devam ettirmek ve kentler yarışında yerelden ulusala bu kentin gücünü göstermeliyiz. Her şey bitiyor, benim bakanlığım bitti. Yakında milletvekilliğim bitecek. Makamlar gelip geçicidir, mühim olan gönüllere ne kadar girdiğimizdir. Allah'ın izniyle biz başkanlarımızla meclislerimizle, güçlerimizi birleştirerek, bu şehir için yapılması gerekenleri yapacağız"

EB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)