GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Akif Ekici, yerel seçimlerdeki rakibi AK Parti Milletvekili Fatma Şahin'i ziyaret etti. Birbirine başarı dileyen her iki başkan adayı, seçim çalışmalarının seviyeli bir ortamda gerçekleşeceğini söyledi.
Öğleden sonra AK Parti İl binasında gerçekleşen ziyarete, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski milletvekili Akif Ekici, beraberinde CHP Milletvekili Mehmet Şeker ve İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve yöneticilerle geldi. Ziyarette AK Parti milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak da hazır bulundu.
Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatma Şahin, AK Parti'nin kurumsal bir parti olduğunu ve yerel seçimlerde aday gösterilen kişilerin halkın beklentileri doğrultusunda belirlendiğini kaydetti. Şahin bu doğrultuda Gaziantep'in merkez ilçeleri Şahinbey ve Şehitkamil'de mevcut başkanlar Mehmet Tahmazoğlu ile Rıdvan Fadıloğlu'nun aday gösterildiğini ifade etti.
Şahin, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Gaziantep'in daha ileriye gitmesi ve gelişmesi için iktidar veya muhalefet demeden bir arada çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Parlamentoda da şehrimizin bekası ve gelişmesi için hep birlikte hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Akif Ekici Bey ve ben büyükşehir belediye başkanlığına adıyız. Bu seçim çalışmasının seviyeli bir ortamda seyretmesini arzuluyoruz. Tabii ki seçimlerde her iki taraf da en çok oyu almak için çalışacak. Fakat her iki taraf ekip olarak saygı ve sevgiyi terk etmeden çalışacaktır. Ben bizi ziyaret ettikleri için CHP'li arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
EKİCİ: İDDİALI PROJELERİMİZ VAR
CHP'nin adayı Akif Ekici ise Fatma Şahin'le aynı duyguları paylaştığını ve seçim çalışmalarının kırıcı olmadan yapılması konusunda duyarlı davranılacağını söyledi. Gaziantep'e hizmet eden herkese müteşekkir olduklarını dile getiren Ekici, "Bu şehirde yapılması gereken bazı şeyler yapılmadı veya eksik yapıldı. İşte biz yapılmayanları yapmak için geliyoruz. Gerçekten iddialı projelerimiz var. Bu projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Hep birlikte 'Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep' diyerek yola çıktık. Bu söylemimizi gerçekleştirmek için şehrimizi daha ileriye taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Ziyaretin ardından iki başkan adayı tokalaşarak birbirlerine başarı diledi.