GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey, yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. İlk seçildiğinde en fazla 2 dönem başkanlık yapacağının sözünü verdiğini hatırlatan Güzelbey, "İnsanlar yeri geldiği zaman bırakmayı bilmeli. Bırakmayı bilmezlerse şehre kötülük ederler. İnşallah daha iyi bir arkadaş gelir ve daha iyi şeyler yapar" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 10 yılda yaptığı çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Güzelbey, 2004'te aldığı kararı söz verdiği gibi uygulayacağını ve aday olmayacağını açıkladı. Seçimlerde aday olmayacağına ilişkin düşüncesini dilekçeyle AK Parti Genel Merkezi'ne de ilettiğini anlatan Güzelbey, şunları söyledi:
"Benim ne kadar doğru yaptığımı ileride anlayacaksınız. Çünkü insanlar yeri geldiği zaman bırakmayı bilmeli. Bırakmayı bilmezlerse şehre kötülük ederler. Ben bu kararı 2004 senesinde verdim. Çıktım ve 'Ben en fazla 2 dönem başkanlık yapacağım' dedim. Bakın 2 dönem demedim. En fazla 2 dönem dedim. Ben Türkiye’de yeni bir çığır açıyorum. İnsanlar görevi bırakmayı da bilmeli. Yani ben yoksa bu şehir batar, biter bunlar yanlış şeylerdir. İnşallah daha iyi bir arkadaş gelir ve daha iyi şeyler yapar."
Güzelbey, 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün tarih dalında bu yıl Tarihi Kentler Birliği'nin layık görüldüğünü ve Birlik Başkanı sıfatıyla ödülü önümüzdeki ay içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Gaziantepliler adına alacağını sözlerine ekledi.