TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüşmesinin ardından basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisini 'şov yapmakla' itham eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e cevap veren Feyzioğlu, "Tamamen yanlış anlamaya dayalı, bir takım ifadeler sarf edildi. Kırıcı ifadelerdir. Bizim üslubumuz sert değil. Sözümüzü sakınmadan saygılı bir üslupla konuşuyoruz. Kamuoyu benim ne demek istediğimi anladı. Bu bir güven ilişkisi gerektirecek durum değildir. Hatta dedim ki kız alıp vermiyoruz, ticaret yapmıyoruz" diye konuştu. "BİZİM ÜSLUBUMUZ SERT DEĞİL, ÜSLUBUMUZ YAPICI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu Ergenekon ve Balyoz davalarındaki sanıkların ailelerinin ümitlerini istismar etmekle suçlamış, "Feyzioğlu'nun yol ve yöntemi çıkmaz yoldur" diyerek eleştiride bulunmuştu. 'Şov yapmakla' itham edilen Metin Feyzioğlu, "İktidar partisi sözcüsünün söylediklerini dinledim. Tamamen yanlış anlamaya dayalı bir takım ifadeler sarf edildi. Kırıcı ifadelerdir. Türkiye'de siyaset maalesef, olmaması gerektiği şekilde, sert bir üslupla yürümekte. Bizim üslubumuz sert değil, üslubumuz yapıcı. Ama hiçbir zaman söylememiz gerekeni sakınmadık. Yadırgadık bu açıklamaları" dedi. "TÜM YURTTAŞLARIMIZ İÇİN ADİL YARGILAMA İSTİYORUZ"

Siyasi kariyer peşinde olduğu eleştirisi üzerine Metin Feyzioğlu "Asla bir siyasi beklentisinin olmadığını belirten Feyzioğlu, "Öyle olsaydı, sadece birilerin ya da bir kesimin hoşuna gidecek cümleler sarf eder, 'tüm yurttaşlarımız için adil yargılama istiyoruz' diyerek ısrarla üstüne basa basa konuşmazdık" dedi. "KIZ ALIP VERMİYOR, TİCARET YAPMIYORUZ"

'Başbakan'a güveniyor musunuz?' sorusundan hareket edildiğini ifade eden Feyzioğlu, "Bu bir güven ilişkisi gerektiren durum değil. Kız alıp vermiyoruz. Yasal sorumluluğumuz gereği, bir hazırlık yapıyoruz. Yapıcı bir yol, izliyoruz. Öneri hazırlayıp, götürüp anlatıyoruz. Bu bir güven ilişkisi gerektirecek durum değildir" şeklinde konuştu. "MHP BİZİ DAVET EDERSE, GİDER GÖRÜŞÜRÜZ"

Feyzioğlu, MHP ile yapacakları görüşmenin, MHP tarafından iptal etmesinin de yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz adil yargılama istiyoruz. Bunu PKK elebaşının affı ile ilişkilendirmek, son derece yanlıştır. Bizim bu konudaki tavrımız bellidir. Yanlış anlama söz konusu. Randevunun basın yolu ile iptal edilmesi hoş olmadı. Devlet işlerinde küslük, kırgınlık olmaz. Milliyetçi Hareket Partisi bizi davet ederse, gider görüşürüz. Bütün siyasi partilerle de konuşuruz. Öküz altında buzağı aramanın anlamı yok."