GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı AK Parti adayı Fatma Şahin, 30 Mart Mahalli İdareler seçimini değerlendirirken, "Türk siyasi tarihi, AK Parti'yi ve Başbakanımızı altın harflerle yazmıştır" dedi.
AK Parti il binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile çok sayıda partili katıldı.
Uzer, seçimleri de kendilerine destek olan partililere teşekkür ederek, CHP'nin yaptığı itirazı değerlendirdi. Uzer, "Dün saat 14.00'a kadar bir şey yokken. Bu saatten sonra ani bir kararla itirazlar başladı. Bunu normal karşılıyoruz. Yasal haklarını kullanıyorlar. Bizim bir itirazımız yoktur. Çünkü biz seçimden öncede sandık başında duran arkadaşlarımıza ne bizim bir oyumuzu başkasına ne de başkasının haram oyunu bize yazın dedik" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, seçimlerin sonucunda kazanın Türkiye olduğunu belirtti. AK Parti'nin kurucularından olduğunu hatırlatan Fatma Şahin, "Bugün milletimizin 8'inci sınavından geçtik. Anlımız ak, başımız dik bu yolculuğa devam ediyoruz. Kazanan Türkiye oldu, kazanan milletimiz oldu. Başarı varsa milletimizindir, zafer varsa milletimizin ve hemşerimizindir. Söylediğimiz her şeyi 12 yıl boyunca gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz eserleri ve hizmetleri bugün milletimizin terazisinden geçirerek, vize alarak karşınızdayız. Bu dünya siyasi tarihi bakımından çok önemli bir şey. Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir şey. Puanımızı geriye düşürmeden hizmetle bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Seçim sonuçlarında kazanın Türkiye ve millet olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
"Dönüp baktığımız zaman kazanan ülkemiz olmuştur, demokrasi olmuştur. Kazanan milletimiz olmuştur. Bu necip milletin feraseti kör düğümü çözmüş, AK Partiyle 'Durmak yok, yola devam' demiştir. Kaybedene baktığımız zaman ise fitnenin, dedikodunun, kaosun kaybettiğini görüyoruz. Siyaset dışı bir takım oyunlarla milleti dizayn etmeye çalışmanın, siyaset yolu olmadığını milletimiz sandıkta çok açık şekilde göstererek, ders vermiştir. Bütün herkesin buradan alacağı çok önemli dersler vardır. Ben şuna bütün yüreğimle inanıyorum ki; dünya ve Türk siyasi tarihi AK Partiyi, Başbakanımızı ve bütün ekibi altın harflerle, tarihe ve milletin gönlüne yazmıştır."
Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler il binasından ayrıldı.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)