AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, şehit aileleri ile gazilerin sorunlarının yüzde 85'ini çözüme kavuşturduklarını söyledi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, yerel seçimlerde rakibi olan MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin'i ziyaret etti. Öğle saatlerinde MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarete, Şahin'in yanı sıra; AK Partili Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Partili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililer katıldı. MHP İl Başkanı Mehmet Mehmet Doğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin tarafından karşılanan Fatma Şahin, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Şahin, bütün şehirlere örnek bir seçim sergileyeceklerini belirterek, "Dün Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan adayı sayın Akif Ekici ile parti yöneticileri bizi ziyarete geldiler. başlattık. Çünkü demokrasi faziletli insanların rejimidir. Demokrasiyi hazmetmemiz gerekiyor ve halkın tercihlerine saygı göstermemiz gerekiyor. Ben özellikle parlamentoda CHP ve MHP'nin çok büyük desteğini alarak çok önemli yapısal değişim ve dönüşümde çok önemli yasaları çıkardık" dedi.
Şahin, şehit aileleri ile gazilerin sorunlarının yüzde 85'ini çözüme kavuşturduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Bizim yasalarımızın en büyük önemi ve özelliği hiçbir çatışma olmadı. Çünkü bizim alan, çok insani ve vicdani bir alan. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimizle ilgili çok önemli yapısal dönüşümleri hayata geçirdik. Ben ilk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğumu zaman Genel Kurmay Başkanımızın bana verdiği bir rapor vardı. Hamdolsun ben o gün görevi bıraktığım gün komutanımız beni aradı dedi ki; 'Size verdiğimiz raporun yüzde 85'ini gerçekleştirerek gidiyorsunuz.' Bu, çok onurlu ve şerefli bir duruş. Ama ben bunu nasıl başardım. Ben bunu parlamentoda sizlerin temsilcilerinin desteğiyle başardım, Fatma Şahin'in başarısı değil bu. Bu, aslında çok önemli bir örnek. Bir araya gelebilirsek, oturup konuşabilirsek; bu ülkenin sorunlarını ortak akılla çözebilirsek çok hızlı hareket edebiliyoruz."
Yerel seçimlere 84 gün kaldığını hatırlatan Şahin, seçim çalışmalarının Türkiye'ye örnek olacağını dile getirerek, "84 günümüz var. Aylar, yıllar çok hızlı geçiyor. 84 günün sonunda kazanan Gaziantep, ülkemiz ve insanlığın olmasını istiyoruz. Gazi şehrimiz, gazilik, kurtuluş mücadelelerinde nasıl farklı bir vizyonla yoluna devam ettiyse, hem ülkenin, hem de Gaziantep'in kaderini değiştirdiyse, bizim bu çalışmamızın da siyasetin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Biz MHP'nin başkanını, adayını ve bütün yöneticilerini seviyoruz. Onların kendilerine ait vizyonları, bir hayat görüşleri var, ona saygı duyuyoruz, başarılar diliyoruz" diye konuştu.
ERZİN: KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIZ
MHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Erzin ise hiçbir aday ve partinin kişilik haklarına saldırı içerisinde olmayacaklarını belirtti. AK Parti'li Fatma Şahin'in uysal, uzlaşmacı ve kavgadan uzak tarzı olduğunu ifade eden Erzin, "Gaziantep siyasetinin de tahmin ediyorum diğer illerden farklı bu manada bir özelliği var. Gaziantep gerçekten de özellikle üç büyük partiden AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, her zaman Gaziantep noktasında bir uzlaşı kültürü içerisinde ve ortak akılla hareketi gayreti içerisindeyiz. Bunun şehrimiz adına bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Şuana kadar da son derece seviyeli bir yarış içerisinde mahalli seçim çalışmaları devam ediyor" dedi.
Şahin ve Erzin daha sonra tokalaşarak birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.