AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, engellilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.
Yerel seçimler öncesi Gaziantep'te seçim çalışmalarını sürdüren Fatma Şahin, Zihinsel Engelliler Derneği tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen; 'Zihinsel engelli çocukların aile eğitimi' konulu panele katıldı.
Panelde yaptığı konuşmada zihinsel engellilere pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini ifade eden Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde de bu yönde çalışmalar yaptığını anlattı. Engellilerin istihdamında ve eğitiminde pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin şöyle konuştu:
"Bakanlığım döneminde engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için kanuni düzenlemeler yapmak için girişimlerde bulunduk. Yeni bakanımız bu konuyu dikkatle takip ederek devamını getirecektir. Milletvekili olarak çalıştığım dönemde bir anne ve baba yanıma gelerek işitme engelli çocuklarının diğer engelli çocuklarla aynı kategorideki sınava girdiğini fakat eşitsizlik yaşandığını söyledi. Yaptığımız araştırmada engelli çocukların kategorilere ayrılarak onlara özel sınavlara girmesini sağladık. Böylelikle daha yüksek puanlar aldığını gördük. Engelli vatandaşlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapmalıyız. Şimdi Gaziantep'te belediye başkanı olursam, engellilerin rahat etmesi için şehrin alt ve üst yapısını revize edecek, onların istihdama katılması için çalışmalar yapacağız."
Konuşmaların ardından uzmanlar, zihinsel engelli çocukların ailelerine yönelik eğitim paneli düzenledi.