Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ( ) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve AK Parti Milletvekili Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde yaptıkları çalışmalar ile Türkiye'de 308 bin kocası ölen dul kadına maaş bağlandığını açıkladı.
Yerel seçimler öncesi kentte çalışmalarını sürdüren Fatma Şahin, 4 yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden 4 çocuk annesi Sakine Baydemir'i evinde ziyaret etti.
Beraberinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Beydilli Mahallesi'nde oturan Sakine Baydemir'i ziyaret eden Fatma Şahin, devlet tarafından kocası ölen kadınlara dul maaşı bağlandığını söyledi. Bakanlığı döneminde yapılan araştırmalarda en çok yardıma ihtiyacı olan kişilerin eşleri ölen çocuklu kadınlar olduğunu belirlediklerini anlatan Fatma Şahin, "Her ay 250 lira olarak belirlenen bir maaşın dul kadınlara verilmesine karar verildi. Türkiye'de 308 bin, Gaziantep'te 11 bin kadınımız bu maaştan yararlanıyor. Aslında burada verilen bir kararın yaşama nasıl dokunduğu görünüyor. Şu anda bu ailemiz kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebiliyorlar" dedi.
Şahin, belediye başkanlığının da bu tür ailelerin tespiti ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında önemli olduğuna değindi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda benzer çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.
Şahin'in ziyaretine teşekkür eden ve yardımlara teşekkür eden Sakine Baydemir ise gözyaşı dökerek tek isteğinin ev sahibi olmak olduğunu ifade etti.