CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 20 Aralık 2013 tarihinde Ankara Numune Hastanesi'ne uzun namlulu silahlı ve kamuflaj yelekli iki kişinin refakatinde getirilen Suriyeli şahsın Özgür Suriye Ordusu isimli Suriyeli muhalif örgüte mensup bir komutan olduğu iddiaları ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun iddialarla ilgili olarak soru önergesi şöyle;

"Üçüncü yılını doldurmak üzere olan Suriye'deki iç savaş Suriye'yi her yönden tüketmeye ve bölgemizin güvenliğini tehdit etmeye devam etmektedir. Komşu ülkedeki savaşta, Suriye rejiminin karşısında yer alan AKP Hükümeti'nin Suriye rejimine muhalif gruplara destek verdiğine ilişkin saygın basın kuruluşları bugüne kadar sayısız haber yapmışlardır. Suriyeli muhaliflerin açıklamaları da bu haberleri doğrular niteliktedir. Son olarak, 20 Aralık 2013 tarihinde Ankara Numune Hastanesi'ne uzun namlulu silahlı ve kamuflaj yelekli iki kişinin refakatinde getirilen Suriyeli şahsın Özgür Suriye Ordusu isimli Suriyeli muhalif örgüte mensup bir komutan olduğu iddia edilmektedir. Silahlı refakatçilerin işlemler için yazı isteyen doktorlara “Biz Türk askeriyiz. Hastanın işlemleri için polis de gelecek. İşlemleri başlatın.ö dedikleri ve sonrasında gelen istihbarat elemanlarının girişimleriyle Suriyeli şahsın farklı bir isimle hastaneye yatırıldığı ileri sürülmektedir.

Söz konusu hastanın belirtilen şekilde hastaneye getirilmesi, kendisine refakat edenlerin hastane personeline kimlik göstermemeleri ve istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen şahısların meseleye müdahale etmesi soru işaretleri yaratmıştır.

Bu durumda yanıtlanması istenen sorular şunlardır:

1) 20 Aralık 2013 gecesi Ankara Numune hastanesine getirilen Suriyeli şahıs kimdir?

2) Kendisini hastaneye getiren silahlı ve kamuflajlı kişiler kendilerini Türk askeri olarak tanıtmışlardır. Bu doğru mudur? Doğruysa, Suriye muhalefetine mensup bazı kişiler güvenlik birimlerimiz tarafından mı korunmaktadırlar?

3) Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden olduğu ileri sürülen söz konusu şahsın belirtilen şekilde hastaneye getirildiği hangi resmi makamların bilgisi dahilindedir?

4)Söz konusu şahsın farklı bir isimle hastaneye yatışının gerçekleştirildiği ileri sürülmektedir. Bu doğruysa, bunun gerekçesi nedir?

5)Bahse konu durum hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa sebebi nedir?

6) Silahlı Suriye muhalefetine mensup kişilerin Ankara Numune hastanesine silahlı ve kamuflajlı korumalar eşliğinde getirilmesinin açıklaması nedir?" (MV/FK)