CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yeniden yargılama girişimlerini değerlendirerek, "AKP bu konuda samimiyse o zaman yapılacak basit bir şey var, bu sanıkların hepsini tahliye etsinler. Yargıçlar bütün tahliye taleplerini kabul etsin, tutuksuz yargılansınlar, hodri meydan" dedi.

Loğoğlu,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye konusunda Türkiye'ye yönelik gelişmelerin utanç verici düzeye hızla ilerlediğini belirten Loğoğlu, Türkiye'nin Suriye'de teröre destek verdiği iddiası ile AB Parlamentosu'nda milletvekillerinin önerge verdiklerini, Suriye'de bulunan muhalefet gruplarının Türkiye'yi AİHM'ye şikayet etmeye hazırlandıklarını iddia etti.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanma girişimleri ile ilgili tartışmalara da değinen Loğoğlu, "Geçte olsa bu adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Hukuk Türkiye'de siyasetin aracı haline gelmiştir. İktidar partisi sıkışırsa derhal hukuka dönerek arayışlar içine girmekte. Ben bunu inandırıcı bulmuyorum, bunu adaletin yerine gelmesi için söylenen söz olmaktan ziyade yolsuzluk iddialarını unutturmak üzere gündem saptırmadır. AKP bu konuda samimiyse o zaman yapılacak basit bir şey var, bu sanıkların hepsini tahliye etsinler. Yargıçlar bütün tahliye taleplerini kabul etsin, tutuksuz yargılansınlar, hodri meydan. Hukuk bunu gerektiriyor" dedi.