CHP Milletvekili Kazım Kurt'un Odunpazarı ilçe belediye başkan adayı olması Eskişehir'de tepki gördü. Bir grup partili CHP il binasına 'Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi' yazılı pankart asıp, bina önünde sabaha kadar bekleyeceklerini söyledi.

Eskişehir'de CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı İlçe Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç ve Odunpazarı İlçe Belediye Başkan adayı Milletvekili Kazım Kurt'un olduğunun açıklanmasının ardından çok sayıda partili CHP İl binası önünde toplandı.

Partililer, halen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı olan Ahmet Ataç'ın yeniden aday gösterilmesini olumlu karşılarken, milletvekili Kazım Kurt'un Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine ise tepki gösterdi.

Milletvekili Kazım Kurt'un Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmadığını ve bu konunun da hiç gündeme gelmediğini belirten partililer CHP İl binasına 'Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi' yazılı pankart astı.

CHP Odunpazarı Gençlik Kolları eski başkanı Özgür Karaman, partilerinin Odunpazarı Belediye Başkan aday adayları içerisinde yapılan anketlerde CHP eski il başkanı Erman Gölet'in birinci çıktığını söyledi. Karaman ancak parti genel merkezinin bunu göz ardı ederek daha önce adaylığı gündeme gelmeyen milletvekili Kazım Kurt'u aday gösterdiğini belirtti. Buna tepki olarak CHP İl binasına pankart astıklarını ve bina önünde sabaha kadar bekleyeceklerini ifade eden Özgür Karaman ile bir grup partili varil içerisinde yaktıkları ateşin etrafında toplanarak ısınmaya çalıştı.