ESKİŞEHİR'de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'ın partililerle tanışma toplantısı Milli Eğitm Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.
Ankara'da dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklanan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Harun Karacan, bugün öğle saatlerinde kent girişindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çok sayıda partili tarafından karşılandı. Harun Karacan ve partililer bir süre Ankara'dan gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı bekledi. Avcı'nın da OSB'ye gelmesiyle oluşturulan yüzlerle araçlık konvoyla kent merkezine doğru hareket edildi. Bakan Nabi Avcı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan, konvoydakilerle birlikte tanışma toplantısının yapıldığı Atatürk Spor Salonuna geldi. Avcı ve Karacan'ın üzerlerine Eskişehirspor forması giyen bir grup genç spor salonunun önünde meşaleler yakarak karşıladı.
Bakan Nabi Avcı ile Harun Karacan el ele tutuşarak spor salonunu dolduran kalabalığın arasından geçti. Avcı ve Karacan kalabalığı selamladı. Tanışma toplantısında ilk olarak Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan ise konuşmasına "Eskişehir'de yaşayan 800 bin hemşerimin tamamına, huzurlarınızda buradan sevgi, saygı, muhabbet ve selamlarımı gönderiyorum" diyerek başladı.
YEPYENİ HAMLEYE GİRİŞMENİN VEKTİDİR
Eskişehir için birlikte çalışacaklarını ve birlikte başaracaklarını ifade eden Harun Karacan, yeni hamleye girişmenin de zamanı olduğunu söyledi. Karacan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu şehirde azim var, cesaret var, çalışkanlık var, fedakârlık var, en önemlisi de geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığı var. Biz birlikte çalışacağız. Biz birlikte başaracağız. Biz birlikte bu ili daha iyi yarınlara, parlak bir geleceğe hazırlayacağız. Biz birlikte Eskişehir'iz. Bildiğiniz gibi, dün Sayın Başbakanımız tarafından tarihi bir görev, bu evladınıza tevdi edildi. Bugün AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuzdayım. Benim bu görevi yapacağıma inanan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere tüm AK Parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Onların bu güvenine Eskişehir halkının desteğini katıp 30 Mart 2014'te yepyeni bir hamleye girişmenin vaktidir. Beş senedir sürdürdüğüm Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığımda her kesimi kucaklamaya, herkesin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştım. Bu sürede vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan herkese aynı şekilde hizmet ettim. Halka hizmet etmenin hakka hizmet olduğu bilinciyle davrandım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üst yönetiminde Eskişehir'i en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettim. Bundan sonra aynı hizmet ve görev anlayışını inşallah Eskişehir'in tamamına taşıyacağız. Bugüne kadar bir vesileyle bir araya geldiğim tüm Eskişehirli hemşerilerim benim referansımdır. Eskişehir'in mevcut kültürel dokusunu koruyarak kentsel dönüşüm sürecine ayak uydurabilmesi büyük önem taşıyor. Bu durum, belediyecilik hizmetlerinde çıtayı yükseltmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu amaçla daha vizyoner bir bakış açısına sahip olmak önem taşıyor. Projelerimizle Eskişehir'in ve Eskişehirlilerin ihtiyaçlarına, arayışlarına cevap vereceğiz."
YAPILANI KORUYACAĞIZ
Bugüne kadar Eskişehir için çalışan, taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmemenin boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Harun Karacan, yapılanı da koruyacaklarını kaydetti. Karacan şöyle konuştu:
"Kimseyle kavgamız, çekişmemiz yok. Ortak ideali Eskişehir olan herkesle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Yapılanı koruyacağız, sahip çıkacağız. Daha iyisinin de peşinde olacağız. Bizim hedefimiz, Eskişehir markasını sadece bölgesel değil, ulusal değil, dünyada kıskançlıkla arzu edilen bir marka haline getirmektir. Bundan sonra kenar mahalle, kıyıda kalmış ilçe, boynu bükük sokak kalmayıncaya kadar çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Artık değişim zamanı geldi. Eskişehir, herkesi kucaklayan, çağdaş ve yenilikçi bir yönetim anlayışını hak ediyor. Bize düşen Eskişehir'i dünya markası bir şehir haline getirmektir. Eskişehir'in en büyük zenginliği kültürel çeşitliliği ve çoğulculuğudur. Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle Eskişehir'in bütün renklerini kuşatan ve temsil eden bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Sayın Başbakanımız ülke olarak önümüze 2023 hedefini koydu. Biz Eskişehir'in 2023 Türkiye'sinin en güzel ve en modern kenti olmasını sağlayacağız. Eskişehirlinin oyundan önce kalbine, fikrine, güvenine, desteğine, coşkusuna talibiz. Birlikte kazanacağız, birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz."
BAKAN AVCI: AZ LAF ÇOK İŞ
Toplantıda son olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuştu. Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Harun Karacan'a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Nabi Avcı, "16 Nisan 2011'de, yine böyle coşkulu toplantımızda, genel seçimlerin ilk toplantısında söylediklerimizi bir kez daha hatırlayalım. Ne demiştik o ilk toplantımızda 'Biz gönüller yapmaya geldik' demiştik. Biz muhabbet fedaileriyiz. Nice olmaz şeyler vardır ki muhabbet olsa ola. Harun kardeşimle Eskişehir belediyecilikte de muhabbetin, hizmetin, gayretin ne olduğunu inşallah hep birlikte çalışarak göstereceğiz. Biliyorsunuz bizim Eskişehir'de bir ilkemiz var. 'Az laf çok iş'. Benden önce konuşan milletvekili arkadaşlarım da il başkanımız da ve Harun kardeşim de bu prensibin en güzel örneklerini verdiler. İnşallah az laf kısmını başarıyla verdik, çok iş kısmını da vermeye devam ediyoruz, birlikte de daha çok vereceğiz inşallah. Hayırlı olsun" dedi.
Bakan Nabi Avcı, milletvekilleriyle birlikte Harun Karacan'ın elini havaya kaldırdı. Avcı, daha sonra helikopterle Ankara'ya döndü. KA-HT-SK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)