ŞANLIURFA Valiliği görevinden istifa eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile geldiği kentte coşkuyla karşılandı. Partililer, Celalettin Güvenç’i yörede 'babamsın' alanıma gelen 'babosan' tezahüratlarıyla karşıladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve AK Partili bazı milletvekilleri havayoluyla Şanlıurfa'ya geldi. Havaalanında partililer tarafından karşılanan Bakan Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, konvoy eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren Bakan Çelik ve Celalettin Güvenç, parti binası önünde kurulan platformda kendilerini bekleyen halkı selamladı. Partililer, Celalettin Güvenç'i yörede 'baba' alanıma gelen 'babosan' tezahüratlarıyla karşıladı. Kürsüye çıkan Güvenç, Şanlıurfalılara hizmet etme şerefine layık görüldüğü için herkese teşekkür etti. 30 yıldır devlet hizmeti yaptığını hatırlatan Güvenç, şunları söyledi:
"Bu hizmet kervanına devam etmek için huzurlarınızdayız. Bizler sizleri ve Urfa’yı seviyoruz. Bu kadim şehre hizmet etmek için aranızda bulunmaktan dolayı çok şükür ediyoruz. Türkiye’nin kaderini değiştiren bu ülkede, ötekileşmeyi bitiren, köylüyü, garibanı, fukarayı kucaklayan başbakanımız Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Ben 30 yıldır devlet hizmeti yapıyorum. Millette hizmet etmeye çalışıyoruz. Klasik bürokratik anlayışın dışında bu milletin kölesi olduğumuzu bilerek çalışıyoruz. Eğer AK kadro veya siyasi olarak AK Parti trenine binmeden inseydim, meslek hayatımı bitirseydim gerçekten içimde bir burukluk olurdu. Çünkü bu Ak kadrolar, Urfa’da tarih yazıyor. Allah’a şükürler olsun bizi de aralarına aldılar. Bizde sizlere hizmet edeceğiz. Arkamızda büyük usta Tayyip Erdoğan var."
'KENDİMİ EV SAHİBİ GİBİ GÖRDÜM'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise Şanlıurfa’da 3 yıldır hizmet etmek için birlikte olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ben Şanlıurfa’ya ilk geldiğimde bugüne kadar bir misafir muamelesi görmedim. Ben kendimi burada ev sahibi gibi gördüm. Sanki 50 yıldır buradaymışım gibi bana davrandınız. Bizler de hizmete susmuş bu insanlara hizmet için hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Burada Başbakanımızın selamını size iletiyorum. En kısa zamanda Suruç tünelini açacağız ve Sayın Başbakanımız gelecek. Sizden seçimlerden önce destek dedik, gerisine karışmayan dedik. Siz desteği verdiniz, biz de hizmet verdik. Bu güveninizi boşa çıkarmayacak şekilde gece gündüz çalıştık. Hz. İbrahim’i Türkiye’nin markası yaptık. Daha yapacak çok işler var. Şimdi Gaziantep sıkı dur; Şanlıurfa seni geçmeye geliyor. Artık iller arasında yarış başlamıştır; hedefimiz Gaziantep’i yakalamak ve geçmektir."
Yerel seçim atmosferine girdiklerini belirten Bakan Çelik, "Bu seçim ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir seçimdir. Kalkınma istiyorsan adres belli, büyüme, demokrasi, kardeşlik, istiyorsan adresi belli. Şimdi helva var, un var, şeker var ve büyük usta da var. Bunların hepsinin adresi belli olan bu hizmet kervanında Allah'ın izniyle birlikte ve bütünlük içersinde güzel bir gidişatımız var. Ankara Şanlıurfa’ya gelecek dedik. Birçok yatırımlar kendiliğinden oldu. Bütün sorunları çözüm yoluna girdik. Artık Urfa’yı çok iyi tanıyoruz, bütün sorunları biliyoruz. Sizler destek verdikçe daha güzel hizmetler görecek burası."
Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Güvenç toplanan kalabalığa karanfil dağıttı, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçe başkanlık binalarının açılışını yaptı.