AK Parti hükümetinde daha önce Çevre ve Orman Bakanı olarak görev yapan ve geçtiğimiz dönem aday gösterilmeyen, uzun süredir de kentte fazla görülmeyen Osman Pepe yeniden siyaset sahnesine çıktı. AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı’nın programı kapsamında kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunurken Pepe, Yürüyüş Yolu'nda klarnet çalan bir müzisyene 10 lira bahşiş verdi. 
AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti programına katılan eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve parti yöneticileriyle birlikte Yürüyüş Yolu üzerindeki esnafı ziyaret etti. Yürüyüş sırasında Osman Pepe klarnet çalan bir müzisyene 10 TL bahşiş verdi.
'TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN MUTLU DEĞİLLER'
Kabinede yapılan değişiklikler ile ilgili açıklama yapan Osman Pepe, "Yeni bakan olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Daha önce bakanlık yapan arkadaşlarımıza da yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye yoluna güvenli ve iyi bir şekilde devam ediyor. Bazıları Türkiye'nin kalkınmasından, güçlenmesinden mutlu değiller ve onların zaten hiç mutlu olduklarını da görmedim" diye konuştu.
'ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMASI DUYGU PATLAMASI'
Bir gazetecinin Erdoğan Bayraktar'ın açıklaması hakkındaki sorusu üzerine Osman Pepe, "Erdoğan Bayraktar'ın açıklaması tamamen duygu patlaması ve duygusal olarak yaptığı açıklamadır. Bugün devir teslim töreninde yapmış olduğu, dün yapmış olduğu hatanın bir özürü niteliğindeydi, bunu öyle değerlendirmek lazım. Bugün de bazı dostlarımızı ziyaret etmek amacıyla biraraya geldik. Biz eğer yürüyüş yapsak burada 10 binler yürürdü. Biz yönetim kurulu olarak partimize hizmet etmiş arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz" dedi. 
Osman Pepe ve AK Parti yönetimi akşam namazını Fevziye Cami’nde kıldıktan sonra esnaf ziyaretlerine devam ettiler.

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)