Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, () - YALOVA’da konuşan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, Yalovalı'lara 'CHP adayı Vefa Salman’a oy vermeleri' çağrısında bulundu.
Gazipaşa Caddesi üzerinde bir kafede gazetecilerle bir araya gelen Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden ocağında yaşanan facia ile ilgili konuşan ve orada incelemelerde bulunduğunu belirten Okuyan, facianın sorumlusunun siyasi iktidar- sermaye- patronlar ve sendika olduğunu iddia etti. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’daki ziyareti sırasında tutumunu da eleştiren Okuyan, "Başbakan kasiyer kızın saçını çekiyor, hakaret ediyor. Kız orada gariban, olayın içinde değil. Başbakanla anı için fotoğraf çekiyor. Başbakan yuhalayanların üzerine gidiyor. 'Ulan İsrail dölü niye kaçıyorsun?' diyor. Demek ki döl konusunda uzmanlığı var Başbakanın. Kendisi ne dölü? Açıklasın."
'SOKAĞA ÇIKMASINLAR'
Başbakanın Yalova mitingiyle ilgili de vatandaşlara çağrı yapan Okuyan, "Başbakan pazar günü Yalova’ya geliyor. O Yalova’dan ayrılana kadar, Yalovalı'ların sokağa çıkmamalarını istiyorum. Can ve mal güvenlikleri bakımından sıkıntı olabilir" dedi. Yaşar Okuyan 1 Haziran'da yenilenecek yerel seçimde 'CHP adayı Vefa Salman’a oy verilmesini de istedi.
SG(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)