ERZURUM'un Aşkale İlçesi'nin 1938 yılında ilk belediye başkanı olan Muharrem Mutlu'nun torunu avukat Bilge Mutlu Bilge, dedesinin izinden giderek AK Parti'den aday adaylığı için başvurdu.
Erzurum- Erzincan karayolu üzerinde 12 bin 500 nüfuslu Aşkale İlçesi'nin ilk belediye başkanı seçilen Muharrem Mutlu'nun torunu olan Erzurum Barosu avukatlarından Bilge Mutlu Bilge, dedesinin izinden giderek siyasete girdi. AK Parti'den aday adaylığı için başvuran evli ve bir çocuk annesi 35 yaşındaki Bilge Mutlu Bilge, Aşkale'de doğup büyüdüğünü, halkı çok iyi tanıdığını söyledi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve serbest avukatlık yapan Bilge Mutlu Bilge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasette kadınların daha fazla yer almasını istemesinden cesaret alarak aday adayı olduğunu dile getirdi. Eşinin de ilçede doktorluk yaptığına işaret eden Bilge Mutlu Bilge, şunları kaydetti:
"Başbakan, kadınların siyasette yer almasını istiyor. Ben de bu çağrıya karşılık vererek müracaat ettim. Dedem Muharrem Mutlu da Aşkale'nin ilk belediye başkanıymış. Dedemi hatırlayanlar çok iyi bir karar verdiğimi söylüyorlar. Aşkale'nin 68 köyü var. Bu köylerin birçoğuna giderek vatandaşlarla konuştum. Bayan belediye başkanına çok sıcak bakıyorlar. Çocukluğum ve gençliğim Aşkale'de geçtiği için 7'den 70'e halkı tanıyorum. Kadınların detseği çok fazla. Bizler Nenehatun'un torunlarıyız. Gerekirse cephede savaşır, gerektiğinde masa başında çalışırız."