AK Parti eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geldiği Erzurum'da alkışlarla karşılandı. Karşılama sırasında izdiham yaşandı, polisler bile ezilme tehlikesi geçirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterdiği Mehmet Sekmen havalimanında karşılama yapıldı. Ankara uçağından Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, iki dönem Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Küçükler ile birlikte gelen Mehmet Sekmen'i Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, belediye başkanları, ilçe belediye başkan aday adayları, çok sayıda partili karşıladı. Recep Akdağ ve Mehmet Sekmen, VIP'e kol kola yürüyerek girdi ve partilileri selamladı.
Bu arada sıraya girmeleri yönünde defalarca uyarılmalarına rağmen vatandaşlar aday Sekmen'e yoğun ilgi gösterdiler. İlginin giderek artması ve izdihama yol açması üzerine Milletvekili Adnan Yılmaz, basın mensupları, polisler ezilme tehlikesi atlattı. 
Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sekmen, AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, 'Kadim başkan', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları eşliğinde VIP'ten çıktı. Erzurum Büyükşehir Belediye Spor atkısını boynuna takarak çıkan Mehmet Sekmen, parti otobüsüyle konvoy eşliğinde kent merkezine hareket etti. Mehmet Sekmen otobüsün önünden Başbakan Erdoğan gibi halkı selamlayarak İl Başkanlığına gitti.