Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir’de AK Partililerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı 'Kumral devrimci' benzetmesine tepki gösterdi. Günay, "Cumhuriyetin kurucularına karşı saygısız sözcükler kullanan, bir parka bir AVM yapılması için nice çocuğun canına kıyılmasına seyirci kalan, yakın çalışma arkadaşlarını yolsuzluk soruşturmalarından korumak için hukuk sistemini altüst eden bir anlayışın 'devrim' sözünü kullanmaya hakkı yoktur" dedi.
Hükümete yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Parti ile yollarını ayıran Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mart Pazar günü yapacağı İzmir mitingi öncesi partinin Karabağlar Belediye Meclis üyesi adayı Azad Fazla tarafından 580 adet hazırlanarak kent merkezinde konan 'Kumral devrimci geliyor' pankartlarını eleştirdi. Günay, benzetmenin 'devrim' kavramına karşı saygısızlık olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:
"Hem İzmir’e karşı bir aldatmaca hem de devrim kavramına karşı bir saygısızlık söz konusudur. Devrim, bir toplumun köklü bir biçimde ileriye doğru değişimini ifade eden bir kavramdır. Son birkaç yıl içinde özellikle son aylarda yaşadıklarımızdan sonra Sayın Erdoğan ile bu kavramı yan yana getirmek mümkün değildir. Cumhuriyetin kurucularına karşı saygısız sözcükler kullanan, bir parka bir AVM yapılması için nice çocuğun canına kıyılmasına seyirci kalan, yakın çalışma arkadaşlarını yolsuzluk soruşturmalarından korumak için hukuk sistemini altüst eden ve kamu malının yağmalanması için yakınlarına kolaylıklar sağlamaya çalışan, medyanın kontrolü için kamuya iş yapan kurumlarını sırtından para havuzları oluşturmaya çalışan bir anlayışın devrim sözünü kullanmaya hakkı yoktur. Böyle bir anlayışa 'kumral devrimci' değil denilse denilse ancak 'karşı devrimci' denilebilir. İzmir’in bu anlayışı hak ettiği biçimde karşılayacağı ve uğurlayacağını umut ederim."

ED(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)