Nedim KOVAN/ PERŞEMBE (Ordu),() - ESKİ İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde yeni belediye hizmet binasının açılışına katıldı. Günay, Berkin Elvan'ın ölümüne değinerek, "O çocuk ölür de sen onun arkasından bin tane mazeretle rahmet dilememeye nasıl çalışabilirsin? 12 yıldır bu ülkeyi sen yönetiyorsan 15 yaşındaki çocuğun yanlışı varsa onun ana babası değil sen sorumlusun" dedi.
AK Parti'den istifa eden eski bakanlar, Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, memleketleri Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde AK Partili Belediye tarafından yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Şahin ve Günay'a törende CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Seyit Torun da eşlik etti. Belediye Meydanı'ndaki törende konuşan Ertuğrul Günay, Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne değinerek, "Eğer o çocuk hukuka saygıyı, başkasının hukukuna saygıyı öğrenmemişse onun vebali de senin boynunda" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Günay, şöyle konuştu:
"Ekmek alırken başından vuruluyor, çocuk ister cebinde saban taşır olsun, isterse ekmek alacak parası olsun. Çocuk adı üzerinde. O çocuk ölür de sen onun arkasından bin tane mazeretle rahmet dilememeye nasıl çalışabilirsin. 12 yıldır bu ülkeyi sen yönetiyorsan 15 yaşındaki çocuğun yanlışı varsa onun ana babası değil sen sorumlusun. Eğer o çocuk hukuka saygıyı, başkasının hukukuna saygıyı öğrenmemişse onun vebali de senin boynunda. Yönetici böyle bakacak, yönetici milletini ayırmaz. Ben yaptım, ben sizin babanızım ben sizin ağanızım diyen tek kişinin egemenliğine boyun mu eğeceğiz. Demokrasiyi mi seçeceğiz dikdatörlüğü mü seçeceğiz, şimdi o eşikteyiz."
İdris Naim Şahin ise Ordulu bir kişinin borsa oyunları nedeniyle cinayete kurban gittiğini ileri sürerek, bu olayla ilgili Belediye Başkanı olmak isteyen adayların geçmişine bakılması gerektiğini kaydetti. Adayların dününe bakılmasını isteyen Şahin, isim vermeden eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Herkes geçmişiyle değerlendirilir ve adayların dününe bakmak durumundayız. Yolsuzluk iddialarından yargılanmış veya yakınları yargılanmış mıdır? Yolsuzluk iddialarından hüküm giyenler çevresinde rol almış mıdır? Kimi medya sorumluluğunu yürütmekte midir? Bunlara bakmak lazım. Ordu insanına nasıl baktığına iyi bakmak lazım. Ünye'yi, Fatsa'yı, Altınordu'yu, Gölköy'ü, Akkuş'u bir bütün olarak görebilmekte midir? Ordu'da düz hesap 52'dir. Ordu insanını buçuklu olarak 2.5, 3.5, 5.5 taksimat yaparak mı bugünlere gelinmiştir buna bakmak lazım. Ordu insanını dedikoduculuğu ile söyleyerek bugünlere gelinmiş midir? Ordu insanına dedikoducu diyerek bugünlere gelinip Ordu insanının karşısında 'ben sizi yöneteceğim' demek bir talihsizlik, belki de yüzsüzlükten öteye birşey değildir. Borsa oyunları, factoring oyunları var mıdır? Ve bu sıkıntıdan dolayı Ordulu bir insan cinayete kurban gitmiş midir? Geçmişine bakmak lazım belediye başkanı olmak isteyen adayların. Yüzüne bakmak lazım yüzü kızarıyor mu gerektiğinde. Yoksa bir fiziki engel mi vardır ona bakmak lazım."
İsim vermeden konuşmasını sürdüren milletvekili İdris Naim Şahin, "Bir konu yargıya intikal ettiği anda onu yargının işleyişiyle çözüme kavuşturmak yerine, sorunun çözümüne katkıda bulunmak yerine sorunun bir parçası olarak isyanları oynamak, iftiraların sahibi olmak doğru bir yol değildir. Sorun, sorunun çözümüne katkı vererek çözülür. Sizin sorununuz olmaktan çıkar hiç ilgisi olmayan masum insanların da sorunu haline gelir" dedi.

NK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)