Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, () - RAMAZAN Bayramı tatilini memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her gittiği yerde cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soru sorarak anket yaptığını; Başbakan Erdoğan'ın yüzde 54.5 oyla cumhurbaşkanı seçileceğini tahmin ettiğini söyledi.
Afyonkarahisar'ın ilçelerindeki bayram ziyaretlerini sürdüren Veysel Eroğlu, bugün Başmakçı'ya geldi. Bayramlaşmada Başmakçı Gül Üreticileri Kooperatifi, Başmakçılıları ve Bakan Eroğlu'nu serinletmek için bir traktörün arkasına yerleştirilen tankerden havaya gül suyu fışkırttı.
BOĞULMA VAKALARI
Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Eroğlu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, son günlerde artan boğulma vakaları nedeniyle ailelerden çocuklarına dikkat etmelerini istedi. Göletlerin etrafının çevrilmesinin söz konusu olmadığını, dünyada da böyle bir uygulama bulunmadığını belirten Eroğlu, şöyle dedi:
"Afyonkarahisar'da da şehidimiz Yavuz Öztürk'ün adı verilen gölette iki genç hanım boğuldu. Bilhassa yeni göletlerin etrafındaki zemin yumuşaktır, bataklık gibidir. Bu nedenle kati süratle girilmemesi lazım. Hatta biz bu konuda bazı yerlere çocukların girebilecekleri emniyetli havuzlar yapmayı planlıyoruz. Şehir içindeki bazı derelerin kenarlarında ve açık kanalların kenarlarına da korkuluklar yapıyoruz."
11 POLİSİN TUTUKLANMASI
Emniyette yapılan operasyonun ardından dün gece 11 polisin tutuklanması sorusu yöneltilen Bakan Eroğlu, yaşananların bir casusluk faaliyeti olduğunu söyledi. Devletin paralel bir yapıya izin vermeyeceğini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
"Herkes, ister devlet memuru ya da polis olsun, ister bir başkası olsun, kanuna ve mevzuata uygun hareket etmesi lazım. Eğer kanundışı birtakım işler yapıyorsa, yani bir casusluk dinlemesi yapıyorsa, ki dinleme yapıldığını biliyoruz; Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın veya herhangi bir bakanımızın yabancılarla, yabancı bakanlarla görüşmeleri kayda alıyor. Peki bunları kimlere servis yapıyor? Dolayısı ile bunların maalesef pekçoğu bilerek veya bilmeyerek yabancı istihbarat teşkilatlarının piyonu durumuna düşmüştür. Bu bir casusluk hadisesidir."
'PARALEL UYKUDAN UYANMALARINI RİCA EDİYORUM'
Alt kademedeki insanların 'paralel uyku'da olduğundan söz eden ve uyanmalarını isteyen Bakan Eroğlu, "Herkes ayağını denk alsın. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, birkaç çapulcuya pabuç bırakacak yapıda değildir. Dolayısıyla tabi burada alt tarafta, alt kademede samimi insanlardan, bu hadiseleri görmelerini istiyorum. Lütfen uyanmaları lazım. Uyanmaları gerekiyor" diye konuştu.
BAŞBAKAN İLK TURDA YÜZDE 54.5'LA SEÇİLECEK
Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerine ilişkin görüşü sorulan Veysel Eroğlu, kendisinin de gittiği yerlerde vatandaşlara sorarak anket yaptığını ve Başbakan Erdoğan'ın ilk turda yüzde 54.5 oyla cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Başbakanımızı her yerde seviyorlar. Çünkü başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız gerçekten vatan millet için gece gündüz demeden, can siperane çalışan çok büyük bir liderdir. Dolayısıyla millet de yaptıklarını takdir edecek. İlk turda yüzde 53 ile 60 arasında oy alacağını ümit ediyoruz."

FOTOĞRAFLI