Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), () - MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP ve MHP üst yönetiminin Seydikemer'in ilçe, Muğla'nın büyükşehir olmasını istemediğini savunarak, "Bu çocuk bizim çocuğumuz, üvey anaya vermeyin" diyerek partisinin adayları için oy istedi.
Seydikemer'de Bakan Veysel Eroğlu'na partisinin Muğla milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar ile Seydikemer Belediye Başkan Adayı Yakup Otgöz eşlik etti. Miting için hazırlanan alana gelmeden önce aracından inen Eroğlu, yol güzergahındaki esnafı ziyaret etti.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting alanına geçerek vatandaşlara seslenen Eroğlu, yerel seçimlerde partisinin adayları Mansur Harmandar ve Yakup Otgöz için oy istedi. Bakan Eroğlu, "Seydikemer'e hizmetkârınız olarak geldik. Sizlere hizmet etmek bizim vazifemizdir. Bu yaptıklarımız lütuf değil, zaten görevimiz. Belediye başkanımız bizden 4 talepte bulundu. Bence az bulundu. Muğla'ya 8 katrilyon yatırım yapıldı. Bunun 2 katrilyonu bakanlığımıza ait. Biliyorsunuz Fethiye'de Murt Deresi'ni ıslah ediyoruz. 20 milyon TL harcadık. Eşen Çayı'nı da aynı şekilde yayladan denize kadar muhteşem bir dere haline getireceğiz. Çevresinde mesire alanları olacak" dedi.
'VATANDAŞLAR ORMAN TEŞKİLATI İLE HISIM OLACAK'
Orman teşkilatı ile vatandaşların yaşadığı sorunlara değinen Eroğlu, "Ormanla ilgili tüm problemleri çözeriz. Orman teşkilatına talimat verdik. Artık vatandaşlar orman teşkilatıyla hasım değil, hısım olacak. Eğitim kampüsü için 190 dönüm yer ayırdık. Spor için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yer vereceğiz. Hastane talep ederseniz, hastane için ormandan yer vereceğiz. Mesire alanı için ne kadar yer istiyorsanız, bunun seçimini kadınlarımız yapsın. Hepsine yer vereceğiz" diye konuştu.
'ÇOCUK BİZİM ÜVEY ANAYA VERMEYİN'
Konuşmasının devamında Türkiye'ye komplo düzenlemek isteyenler olduğunu iddia eden Eroğlu, şöyle dedi.
"Talebimiz başkasına değil, kendinize oy verin. Muhalefet nasıl sizden oy istiyor buna şaşırıyorum. CHP ve MHP'nin üst yönetimi Seydikemer'in ilçe olmasını, Muğla'nın büyükşehir olmasını istemedi. Bu çocuk bizim çocuğumuz, üvey anaya vermeyin."
Veysel Eroğlu konuşması sırasında bir vatandaşın uzattığı dosyayı alarak köprü talebini karşılama sözü verdi. Eroğlu daha sonra ilçeden ayrıldı.

ET(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)