ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümete yöneltilen yolsuzluk iddialarına tepki göstererek, "Asıl soygunu İstanbul'da muhalefet yaptı. Şeytanın pabucunu dama atacak çeşitli hilelerle paraları İSKİ'den götürmüşler" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Şuhut İlçesi'nde partisinin belediye başkan adayının tanıtım törenine katıldı. Baba ocağı Şuhut'ta kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 2002 öncesinde Türkiye'de 22 bankanın hortumlandığını söyledi. Bakan Eroğlu, vatandaşın cebinden 231 milyar TL'nin çalındığını, Ak Parti hükümeti öncesinde Merkez Bankası'nın kasasının boşaltıldığını, koalisyon hükümetinin ülkeyi IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlandırdığını ifade etti.
'HORTUMLARI, TESTEREYLE, BALTAYLA KESTİK'
17 Aralık operasyonu ve sonrasında hükümete yöneltilen yolsuzluk iddialarına tepki gösteren Bakan Eroğlu, hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalefetin İstanbul'da soygun yaptığını iddia etti. Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Artık milletin parasını kimseye soydurmuyoruz. Hortumları kestik. Bu hortumları nasıl kestiğimizi de İSKİ'de çalışan hemşerilere sorun. İSKİ soygununu hatırlayanlar, Kocaeli Yuvacık soygununu hatırlayanlar bilir."
Ak Parti öncesi koalisyon hükümetinin 1700 ihale yapıp gittiğini, yabancı konsorsiyumlarla büyük baraj, hidroelektrik santralleri, GAP'taki büyük sulama projelerinin ikili işbirliği adı altında yabancılara ipotek edildiğini belirten Eroğlu, "82 katrilyonluk ihale yapmışlar. 65 milyar dolar da yabancı konsorsiyumlara ikili işbirliği anlaşması diye bütün Türkiye'deki baraj ve hidroelektrik santrallerini peşkeş çekmişler. Ama bu kardeşiniz gelir gelmez hortumları kesti. 'Yok öyle, her şey millet için' dedim. Onların hepsini gelir gelmez defettim. O hortumların kimisini testereyle, kimisini balta ve bıçakla kestik. Hortum kesme denirse onu en iyi biz biliriz" diye konuştu.
'HATIRALARIMI YAZIYORUM'
Bakan Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçmişteki koalisyon hükümetinin yaptıklarını biliriz. Daha önce İstanbul'da malum zihniyetin yaptıklarını en iyi ben bilirim. Bunları bana sorsunlar bana. Soygun deyince asıl soygunu onlar yaptı. Öyle soygunlar yaptılar ki hatıralarımı yazıyorum. Şeytanın pabucunu dama atacak çeşitli hilelerle paraları İSKİ'den götürmüşler. Bunları yazıyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizimki."
Eroğlu, konuşmasının ardından Şuhut Belediye Başkan adayı Recep Bozkurt'a ikinci dönem için destek verilmesi çağrısı yaptı. Bakan Eroğlu'na Şuhut ziyaretinde eşi Hatice Eroğlu da eşlik etti.