Mesut MADAN/BURDUR, () - ORMAN ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir, Aydın, Edirne, Kars, Sinop gibi 76 kente 2056 yılına kadar su sağlandığını belirterek, "Biz göreve gelmeden önce İstanbul'da, nüfus 6.5 milyonken haftada kaç saat çeşmelerden su akıyordu? Şimdi İstanbul 17 milyon ve sürekli su akıyor, 2071 yılına kadar da akmaya devam edecek" dedi.
Toplu temel atma ve açılış töreni için Burdur'a gelen Bakan Eroğlu, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yıl Dönümü' nedeniyle Burdur Şehitliği'nde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Şehitlik Özel Defteri'ni imzalayan ve şehit mezarlarına karanfil bırakan Eroğlu, törende bulunan şehit aileleriyle de bir süre sohbet etti.
Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'ndaki toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, buradaki konuşmasında "Burdur'a gelişimde müjdeyle geliyorum. Daha önce 33 müjdeyle gelmiştim. Bu sefer Burdur'a 7 müjdeyle geldik, 9 ayda Burdurumuza 40 dev tesis yaptık" dedi.
'2056 YILINA KADAR SU'
Ekonomideki gelişmelerle ilgili bilgi veren Eroğlu, şu ana kadar yalnızca DSİ'de 1763 tane tesis açtıklarını, bunların 268'inin baraj olduğunu, bin günde bin gölet yaptıklarını belirtti. Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bütün Türkiye'de İzmir, Aydın, Edirne, Kars Sinop gibi 76 şehre 2056 yılına kadar su verdik. Biz göreve gelmeden önce İstanbul'da nüfus 6.5 milyonken haftada kaç saat çeşmelerden su akıyordu? Şimdi İstanbul 17 milyon ve sürekli su akıyor, 2071 yılına kadar da akmaya devam edecek."
'DEVLETİN PARASI BOL'
Konuşmasında "Devletin parası bol, ne kadar isterseniz isteyin" diyen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: "Çünkü hortumları kestik. Eskiden 48 liraya satılan bir ilaç şimdi 8 lira, 63 liraya satılan bir antibiyotik şimdi 6.5 lira. İlaç hortumlarını, ihalelerdeki hortumları, faiz lobisinin hortumlarını kestik. 'Tamam' diyorlar, 'Bunlar birinci parti, bunların oyunu azaltırsak Türkiye'nin önünü keseriz' diyorlar. Türkiye'nin önünü kimse kesemez. Türkiye ilerlemeye devam edecektir. 2023 yılında Türkiye'yi ilk 10'a yükselteceğiz. İstanbul'un fethinin 600 yılı olan 2053 yılında gençler, Türkiye'yi dünyada ilk 5 e yükseltecek. Hedef 2071, Türkiye'nin yıldızı daha da parlayacak, artık Türkiye küresel bir güç olacak."
Bakan Eroğlu'nun katıldığı törende okuma yazma bilmeyen 66 yaşındaki Havva Koçak adlı şehit annesinin okuduğu şiir büyük alkış aldı. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirini okudu. Bakan Eroğlu, daha sonra Burdur Öğretmenevi'nde şehit ve gazi yakınlarıyla öğle yemeği yedi.

MM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)