BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, barışın olmadığı yerde kavga ve savaş olacağını söyledi.
Açılışlara katılmak üzere Hatay'a gelen Bakan Nihat Ergün ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Vali Lekesiz'den kent hakkında bilgi alan Ergün burada yaptığı açıklamada, Hatay'ın 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip gerçek bir medeniyetler kenti olduğunu söyledi. Gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretiyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Ergün, "Herkes barış içerisinde olmalı. Barış olmayan yerlerde savaş olur, kavga olur. Bu nedenle barış ortamının sağlanması lazım. Barzani de orada bulunacak ve barış sürecine katkı sağlayacak. Terör örgütünün merkez üssü Kuzey Irak. Bugün orada barış süreci masaya yatırılarak çözüm yolları aranacak ve barış sağlanmış olacaktır sanırım" dedi.
Diyarbakır'da barış süreci ile ilgili yapılan toplantının bir seçim yatırımı olduğu yönünde söylentilerin ortaya atıldığını da belirten Ergün, "Bu asla bir seçim yatırımı değildir. Barış süreci başladıktan sonra görüldüğü gibi bir yıldır şehit haberleri gelmiyor" diye konuştu.
ZEYTİN ŞENLİĞİ
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de daha sonra Altınözü İlçesi'nde düzenlenen 1'inci Altınözü Zeytin Hasat Şenliği'ne katıldı. Yılın ilk zeytin hasadını gerçekleştiren Ergin, daha sonra Altınözü İmam Hatim Lisesi bahçesinde devam etkinlik kapsamında ilçeye bağlı köy muhtarları tarafından kurulan zeytin stantlarını dolaşarak yöresel yemeklerden tattı.
Ergin, Hatay'da kurulan Türkiye'nin ikinci zeytincilik araştırma istasyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeytincilik araştırma istasyonunun bölge için çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Ergin, ilki İzmir'de açılan istasyonun ikincisinin Altınözü İlçesi'nde kurulduğunu aktardı. Hatay ile beraber 10 ilin zeytin üretimiyle ilgili bilimsel çalışmalarının bu istasyonda yapılacağını anlatan Ergin, "Tüm bunlar Hatay'ın, Altınözü'nün zeytin üretimi noktasında çok önemli bir merkez olacağının da müjdesi" dedi.